- Sigurd må bli bedre

TRONDHEIM (Dagbladet): - Om det var feil å spille 4-4-2? Det skal jeg ta med Trond og Ola. Det skal vi ikke diskutere i Dagbladet, nei. Det var Nils Arne Eggens første spontane kommentar, et lite minutt etter at kampen i Torino var slutt i går kveld.


UTSLÅTT OG UTE AV FORM: Ingen stor dag for Sigurd Rushfeldt i går.

- Juventus vant fortjent, fortsatte den påtroppende RBK-treneren, som så kampen i sofakroken hjemme i Trondheim. Av RBK-spillerne på banen velger han å trekke fram én han synes var spesielt dårlig:

- Sigurd (Rushfeldt) er jo ikke til å kjenne igjen. Men det rettes vel på.
- Kan du få han bedre i løpet av våren?

- Ja, det må han jo bli, slår treneren fast.

Tafatte

Da Rosenborg møtte Juventus i Italia for to år siden, hadde Eggen treneransvaret. Rosenborg spilte i den formasjonen de alltid gjør - og tapte.

- Spillemessig, mellom 16-metrene, hadde vi bedre tak på det denne gangen enn sist. Men da hadde også Juventus et farligere lag. I kveld var vi forferdelig tafatte, foran begge mål. Det er jo selvfølgelig der kampene avgjøres. Konklusjonen får være at hvis du ikke scorer mål i fotball, er du sjanseløs.

Skremmende

Vi hadde mange halvsjanser, men det er en mangel på effektivitet foran mål som er litt skremmende, faktisk. Det var ikke slik at Rosenborg var utspilt. Vi er ikke oppmerksomme nok. Det er dyktigheten det er noe i veien med, selvfølgelig.

- Det var ikke bare halvsjanser, men helsjanser også?

- Det er det jeg sier, at spillemessig hadde vi større muligheter nå enn da vi spilte kvartfinale mot dem i 1997.
Men vi var altså fryktelig udyktige foran begge mål, slår Nils Arne Eggen fast.