Sigurd og Tommy i v-cupduell

Sigurd Pettersen greide ikke å kvalifisere seg til noen av rennene i v-cuppremiéren i Kuusamo sist helg.

(Dagbladet.no): I dag kjemper han med Tommy Ingebrigtsen om en plass på v-cuplaget til helgas renn på Lillehammer.

- Vi stiller med seks løpere i Lysgårdsbakken, og tar ut laget etter den siste treningsøkta i dag. I utgangspunktet står den siste plassen mellom Sigurd Pettersen og Tommy Ingebrigtsen, bekrefter sportssjef Clas Brede Bråthen overfor Dagbladet.no.

To Tommy-seirer

De sju løperne som kjemper om v-cupplassene i Lysgårdsbakken er Daniel Forfang (5 og 20 i Kuusamo), Lars Bystøl (9 og 25), Roar Ljøkelsøy (12 og 16), Anders Bardal (B-laget, 13 og 19), Bjørn Einar Romøren (48 og 45), Sigurd Pettersen (tilskuere i begge rennene i premiéren) og Tommy Ingebrigtsen (tok to seirer i Vikersund sist helg).


- Vurdering

V-cuplaget blir tatt ut etter den siste treningsøkta i dag.

- Vi kjører ikke renn, men tar ut seksmannslaget etter vurdering. Treninga i Kuusamo etter v-cupstarten var positiv, med veldig mye bra. Fortsatt er det litt ujavnt, men flere av løperne er på gang, sier Clas Brede Bråthen.

- Nødløsning

STJERNER KAN VRAKES: Tommy Ingebrigsten og Sigurd Pettersen (i midten) kjemper om den sjette og siste v-cupplassen på dagens trening. Foto: Scanpix
STJERNER KAN VRAKES: Tommy Ingebrigsten og Sigurd Pettersen (i midten) kjemper om den sjette og siste v-cupplassen på dagens trening. Foto: Scanpix Vis mer

Én av dem er Lars Bystøl, som var stabil på rundt 140 meter dagen etter v-cuprennene i Finland.

- Nå har jeg ny hoppdress. Den jeg brukte i v-cuppremiéren var en nødløsning, sier Bystøl til Dagbladet.no.


- Ikke tilskuer igjen

Sigurd Pettersen skynder seg langsomt mot formen.

- Nå nærmer jeg meg 30 hopp på snø, og merker at det går bedre. Lars (Bystøl) og Anders (Bardal) begynner å nærme seg skikkelig bra hopping. Vi andre får bare legge oss på. Jeg trives godt på Lillehammer, har god tru på å få til ordentlig hopping etter hvert og er ikke her for å være tilskuer, sier en offensiv Sigurd Pettersen til Dagbladet.no.


Til Rovaniemi

Etter planen skulle også Henning Stensrud (landslaget) og Morten Solem (B-laget) vært med i kampen om de seks v-cupplassene i helga. I stedet reiser de til Kontinentalcuprenn i Rovaniemi.

- Vi reiste i dag tidlig, og har renn søndag og mandag, sier B-landslagstrener Kjetil Strandbråten til Dagbladet.no..

• NRK sender alt fra helgas v-cuprenn på Lillehammer. Fredagens kvalifisering sendes på NRK 2 kl. 17,25.