Sigurd Pettersen skadd i hoppbakken

Sigurd Pettersen falt etter et hopp på 127 meter i kveld. Han slo skulderen ut av ledd og får nå behandling av fysioterapeut. Likevel er han tatt ut på VM-laget.

PREDAZZO (Dagbladet.no) Like etter at Pettersen falt var FIS-direktør Walter Hofer raskt på plass hos nordmannen. Han fikk dratt skulderen på plass igjen raskt. Dette var veldig viktig, ellers kunne skaden blitt langt alvorligere.

- I løpet av fem minutter begynner musklene i skulderen å krampe seg, sier Pettersen.

Han har god erfaring med skuldre ut av ledd fra før. Selv mener han at han har slått den ut av ledd 13 ganger tidligere.

Så etter dagens trening kom gladmeldingen om at Pettersen var tatt ut på VM-laget tross skaden.

- Sigurd er en tøffing

- Vi føler han blir bra til lørdagens konkurranse. Sigurd har slått skulderen ut av ledd mange ganger før, sånn sett er vi heldige. Han er en tøffing, sier landslagstrener Mika Kojonkoski til Dagbladet.no i kveld.

Skulle skaden ikke være bra i morgen, kan han erstattes på laget innen klokken 18.00. Da vil Lars Bystøl steppe inn som reserve.

Iset ned skulderen

Sigurd Pettersen ble sendt rett til fysioterapeuten for behandling i kveld. Her ble skulderen iset ned.

- Jeg føler meg klar til å hoppe kvalifiseringen i morgen. Akkurat nå gjør det ikke vondt, det er bare kaldt å stå ute, sier Pettersen til Dagbladet.no

Han mener dagens fall ikke kommer til å påvirke han i morgen. Han hoppet langt i dag, blant de lengste. Det var da han tok nedslag at han mistet balansen.

Skal kline til

Sigurd, som har to verdenscupseire denne sesongen, lover å gi alt i kvalifiseringen.

- Jeg må bare prøve å sette nedslag på samme måte som i dag. Man må ofre et fall, så jeg kommer til å kline til igjen i morgen. Det må jeg risikerer, sier Pettersen.

Landslagstrener Mika Kojonkoski har tatt ut følgende lag til morgendagens kvalifisering og konkurransen lørdag i storbakken.

  • Roar Ljøkelsøy
  • Sigurd Pettersen
  • Bjørn Einar Romøren

Tommy Ingebrigtsen

Lars Bystøl er reserve

VALGTE SIGURD:</B> - Sigurd er en tøffing, sier landslagstreneren.
FLYR LANGT:</B> Sigurd Pettersen gir seg ikke. Han tror ikke dagens fall vil hemme han i morgendagens kvalifisering.