Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sigurd reddet mesterligaplassen - såvidt

To ganger scoret Sigurd Rushfeldt mot Brugge i kveld, rett før pause og midt i andre omgang. Det holdt akkurat mot et hardt kjempende Brugge-lag som scoret fire ganger og vant 4-2. Det var ett mål for lite, og Rosenborg er i mesterligaen for fjerde året på rad etter en ulidelig spennende kvalifiseringskamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rushfeldts første kom etter kampens eneste virkelig patenterte Rosenborg-angrep. Ballen gikk lynhurtig fra forsvaret, via Roars Strand og opp til Børge Hernes på høyresiden. Han la perfekt inn til en udekket Rushfeldt i feltet. Elegant stupte spydspissen inn ballen med presisjon.

  Det andre kom 20 minutter før slutt. Brugge hadde 2-1 og kjørte alle mann opp for å få de to målene som skulle til for å sikre mesterligaspill.

  Men de glemte Sigurd Rushfeldt. Helt på offsidegrensa lå han og lurte, stakk gjennom alene og utlignet til 2-2.

  Så scoret Brugge. Så scoret de igjen. Men så scoret de ikke mer, og Rosenborg er i mesterligaen.

Mye bråk

Det ble hevdet at publikum i Brugge skulle være lagets tolvte mann, og oppildnet av et støynivå som kunne være et tilskuertall ti ganger høyere verdig, begynte Brugge å trille ball med stor selvtillit fra kampstart.

  Men Rosenborgs bakre linjer lå kompakt og trygt, og farlig ble det ikke. Det var det derimot flere ganger når Rosenborg kontret.

  Allerede etter fem minutter kunne avansementet vært sikret. Mini Jakobsen, den småvokste representanten for luftrommets adelskap, holdt på å nikke i mål etter retur. men ballen ble reddet.

  Bare to minutter senere satte André Bergdølmo fart framover på et raid. Han ble taklet, men fra taklingen spratt ballen videre til Børge Hernes. Unggutten gjorde nesten alt riktig; han rundet keeper elegant, og hadde åpent mål. Men vinkelen ble for spiss, og igjen ble det reddet på strek.

Bergdølmo sov

Så etter 23 minutter kom et svart halvminutt for André Bergdølmo. Helt unødvendig «sov» han med ballen i eget forsvar og ga den bort i presang. I forsøket på å vinne den tilbake klarte han attpåtil å skade seg.

  Eric Addo fikk massevis av plass på høyresiden mens Bergdølmo haltet etter, og la inn. Ballen ble stusset videre til senegalesiske Khalilou Fadiga som halvbrasset i mål.

  Og plutselig var Brugge hyperfarlige. Rosenborgs spillere fant ikke avstanden seg i mellom i soneforsvaret, og det så virkelig ut som om Brugge hadde en ekstra mann.

  Fire ganger var de en tånegl fra å utligne Rosenborgs forsprang i andre halvdel av omgangen. To ganger ble det skutt, og to ganger måtte fri mann på åpent se ballen seile såvidt forbi.

  Så sørget Sigurd Rushfeldt for at hvilepausen kunne nytes med hvilepuls. Men det var siste gang pulsen hadde det turtallet denne kvelden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!