Sigurd rømte til mor og far

Hoppkometen Sigurd Pettersen dro rett fra eksamen til foreldrene sine i dag. Med seg har han firedoblet lønn.

22-åringen fra Rollag har ikke bare blitt Norges nye VM-håp. I løpet av ei uke har han mer enn firedoblet inntektene sine.

Fra Norges Skiforbund får han 40 000 kroner i året. Verdenscupseieren i Granåsen og flotte plasseringer i Finland har sikret han 32 000 sveitserfranc - omlag 180 000 kroner i premiepenger.

- For en student er det klart dette er gode penger, sier Sigurd til

Drammens Tidende

.

Men det var en eksamen på Norges idrettshøgskole som opptok Pettersen mest i dag. Klokka åtte måtte han til pers i fysiologi.

- Det gikk greit. Jeg fikk da svart for meg, sier Sigurd til NTB i ettermiddag før han dro strake veien hjem til mor og far i i Numedalen.

Mange vil ha en bit av hopperen. Det synes han både er gøy og slitsomt.

- Det er mange som vil ha tak i meg, og jeg tror nok at det er best at jeg drar hjem til foreldrene mine i dag. Slappe helt av, sier 22-åringen.

Nordmannen leder verdenscupen etter fire renn. Neste oppgave blir trening i Vikersund, før v-cuprennene i tyske Titisee-Neustadt

- Det er helt greit å være meg nå. Kan ikke akkurat si at jeg går rundt og depper. Det er flott at hoppsporten får et oppsving igjen. Det er artig å få være med på det, sier Pettersen.

(Dagbladet.no)

<B>LEDER V-CUPEN:</B> Sigurd Pettersen sørget for Norges første verdenscupseier i hopp på fem år i går.