TILBAKE PÅ BANEN: Sigurd Rushfeldt  gjør comeback for Lyngen/Karnes som spiller på nivå 5.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / Scanpix
TILBAKE PÅ BANEN: Sigurd Rushfeldt gjør comeback for Lyngen/Karnes som spiller på nivå 5. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / ScanpixVis mer

Sigurd Rushfeldt gjør sensasjonelt comeback på fotballbanen

- Jeg tror ikke det har ikke gått helt opp for oss.

(Dagbladet): Sigurd Rushfeldt er tidenes målscorer i eliteserien i Norge med sine 172 mål. Han la opp som spiller etter 2011-sesongen, men har jobbet som spillerutvikler, toppspillerutvikler og førstelagstrener i Tromsø. Nå gjør han comeback - på fotballbanen.

Lyngen/Karnes spiller på nivå 5 (4. divisjon). Sigurd Rushfeldt har trent med klubben fra Lyngen i hele vinter, og har nå signert et overgangsskjema for klubben.

«Det er med stor glede, og ikke så rent lite stolthet, at Lyngen/Karnes IL kan kunngjøre at tidenes toppscorer i Norge, Sigurd Rushfeldt skal trekke i rødt og blått i 2014!», skriver klubben i en pressemelding.

Rushfeldt sier i en kort kommentar til klubbens hjemmeside at han har lyst til å spille fotball igjen.

- Jeg har trent med L/K i hele vinter og da var det naturlig at jeg spiller for dem. Det var ikke aktuelt med andre klubber, sier Rushfeldt.

Surrealistisk Andre Fagerborg er hovedtrener i Lyngen/Karnes. han forteller at det føles litt surrealistisk å ha en spiller som Sigurd Rushfeldt i stallen.

- Det er egentlig det. Jeg tror ikke det har ikke gått helt opp for oss. Han er tidenes toppscorer i norsk Tippeliga. Samtidig er han en jordnær kar på trening. Han er et stort forbilde for gruppa. Han er en god ressurs for Lyngen/Karnes, sier trener Andre Fagerborg til Dagbladet.

Sigurd Rushfeldt vil møte opp på kamp når det passer for ham.

- Han kommer nesten rekende på ei fjøl. Han har vært med å trene med oss i år. Han har det som skal til og enda litt til. Han er med på det han kan være med på. Vi hadde ikke regnet med han i år, så det er en ren bonus for oss, sier Fagerborg, som forteller om en spiller i god form.

- Han er i god form. Du ser at han trent jevnt i hele fjor. Han har ikke mistet touchen, bevegeligheten og «smartnessen». Han har vist at han fortsatt har «killer»-avslutninger, sier Fagerborg.

Økt entusiasme Lyngen/Karnes rykket ned i fjor, og Fagerborg håper derfor at denne signeringen vil bidra til økt entusiasme i klubben.

- Vi har sagt i hele år at vi skal bygge og gå tilbake til det gamle L/K med gode holdninger og lokal tilhørighet. Han passer perfekt inn med å gå foran med sine gode holdninger, sier Fagerborg.

Lyngen/Karnes var lenge på øvre halvdel i 3. divisjon før de rykket ned til 4. divisjon i fjor.