Sigurd Rushfeldt legger opp

Avviser uenighet med klubben.

16 år etter at han debuterte i TIL-trøya, sier Tromsøs spissveteran Sigurd Rushfeldt (35) stopp. Han legger opp etter denne sesongen.

- Jeg synes fortsatt det er artig å spille fotball. Det er ikke noe i veien med motivasjonen. Det er sportslige grunner til at jeg slutter; litt prestasjoner, litt alder. Kroppen begynner å merke hardkjøret, så avgjørende for meg ble en kombinasjon av forskjellige ting, sier Rushfeldt til NTB.

Han har den siste tiden vært i forhandlinger med TIL om å forlenge kontrakten, og avviser blankt at det ligger noen uenighet med klubben bak avgjørelsen om å legge opp.

Vanskelig

Rushfeldt vedgår at det var en vanskelig avgjørelse. 35-åringen forteller at han «sikkert» kunne tatt en sesong til.

- Det er artig fortsatt. Jeg spiller på førstelaget, og ting har gått bra. Men jeg visste jo at jeg ikke kom til å spille fotball til jeg blir 50, så denne dagen visste jeg måtte komme. Jeg har vært forberedt på å si farvel til fotballen, sier Rushfeldt.

Han lover å gi jernet for Tromsø ut sesongen og sier at han er såpass ærgjerrig at han akter å gå ned med flagget til topps.

- Jeg håper at vi kan ligge på den plassen vi har nå. Det er en femteplass. Det ville vært artig om vi kunne kvalifisert oss til UEFA-cupen ved å bli blant topp fire, sier han.

SLUTT PÅ DETTE: Sigurd Rushfeldt stanget Tromsø foran Lyn på Alfheim i går, men etter denne sesongen er det slutt på nettsus for spissen. Foto: SCANPIX
SLUTT PÅ DETTE: Sigurd Rushfeldt stanget Tromsø foran Lyn på Alfheim i går, men etter denne sesongen er det slutt på nettsus for spissen. Foto: SCANPIX Vis mer

Toppscorer

Vadsøværingen Sigurd Rushfeldt kom opprinnelig til Tromsø Idrettslag i 1992 der han i løpet av fire sesonger spilte 97 kamper og scoret 49 mål. Han var den første av de store markerte spissene som har preget Tromsø i eliteserien. Sigurd Rushfeldt har spilt 38 landskamper og scoret 7 landslagsmål.

Rushfeldt ble seriemester med Rosenborg i 1997, 1998 og 1999. De to første årene i Rosenborg endte han opp som toppscorer i eliteserien.

Karrieren fortsatte i spanske Racing Santander (1999-2001), og Austria Wien (2001-2006) før han krisesommeren 2006 kom tilbake til TIL og var med og reddet laget fra 1.-divisjonsspill.

Tromsøs sportsdirektør Morten Kræmer beklager at Rushfeldt har bestemt seg for å gi seg etter sesongen 2008.

- Sigurd har betydd enormt mye for TIL. Han er en vanvittig god og treningsvillig person. Nøye med detaljene og er frontfigur for mange andre. At han som den eldste spilleren vår står igjen og terper og terper detaljer trening etter trening, viser at han er opptatt av at ting må gjøres riktig for å prestere. Der er han avgjørende, sier Kræmer til NTB.

Målgarantist

Han sier det blir vanskelig å få en «Sigurd-type» tilbake i TIL. Klubben må se etter andre alternativer.

Sigurd Rushfeldt legger opp

- Det er vanskelig å si hva det vil få å si for TIL at Sigurd forsvinner, men vi mister nok en målgarantist. Sigurd er en viktig person på banen, selv om han ikke i år har scoret så mange mål, sier Kræmer.

Og at Rushfeldt forsvinner, det har Tromsø IL god grunn til å beklage, fastslår hans tidligere lagkamerat i Rosenborg Harald Martin Brattbakk.

- Definitivt blant de beste vi har hatt

- Sigurd har en del egenskaper som gjør at han er vanskelig å erstatte. Han har denne litt uforklarlige evnen til å være på rett sted til rett tid, beskriver Brattbakk for Dagbladet.no.

Målkongen gir Rushfeldt de aller beste skussmål som måljeger.

- Han er definitivt en av de beste vi har hatt, konstaterer Brattbakk.

(Dagbladet.no/NTB)