Sigurdarson endelig tilbake på fotballbanen

Usikker på framtida.

Molde-Lillestrøm 3-2

MOLDE (Dagbladet): Etter fem måneder på sidelinja, var Björn Bergmann Sigurdarson (23) tilbake på fotballbanen da Molde tok et stort skritt mot nytt seriegull søndag, med seier over LSK.

Den innlånte spissen vet ikke hva som skjer når sesongen er over.

I tredje serierunde i år ble islendingen skadet. Ikke siden tidlig i april har spissen vært på banen for et Molde som stormer mot gull. Nå håper han å kunne bidra i ligainnspurten.

- Det er veldig fint å være tilbake etter et altfor langt skadeavbrekk. Nå er det er spilletid jeg trenger, sier 23-åringen, som innrømmer det er et stykke til kampformen.

Usikker på framtida Før sesongen ble den tidligere Lillestrøm-spissen hentet på et sesonglangt lån fra engelske Wolverhampton, der han fikk lite spilletid. Utlånet har ikke blitt som forventet for spissen som herjet i norsk eliteserie før han dro til England.

Han forteller til Dagbladet at opptreningsperioden etter ryggskaden har vært tøff.

- Det har vært tunge stunder. Spesielt de første ukene. Så blir man vant til det, og tenker at ok, jeg er skadet og kan ikke gjøre så mye med det. Det er bare å fortsette og trene og komme i gang igjen, sier han.

- Nå er jeg det og håper å holde meg skadefri, advarer han.

TILBAKE: Lillestrøms Stian Ringstad (t.v.) og Marius Amundsen (t.h.) i duell med Björn Bergmann Sigurdarson i eliteseriekampen mellom Molde og Lillestrøm på Aker Stadion. Keeper Arnold Otieno Origi til venstre. Molde-spiss Sigurdarson er tilbake etter flere måneder på sidelinja.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
TILBAKE: Lillestrøms Stian Ringstad (t.v.) og Marius Amundsen (t.h.) i duell med Björn Bergmann Sigurdarson i eliteseriekampen mellom Molde og Lillestrøm på Aker Stadion. Keeper Arnold Otieno Origi til venstre. Molde-spiss Sigurdarson er tilbake etter flere måneder på sidelinja. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

- Har dere diskutert hva som skjer etter sesongen?

- Jeg har kontrakt med Wolverhampton til 2016. Jeg vet ikke om jeg skal tilbake eller om jeg blir. Molde er et fint sted å være og jeg har fått mange venner her.

Knepen seier Sigurdarson fikk en stor mulighet til å punktere kampen mot gamleklubben, men lobben alene med keeper gikk like over. Han forteller at slike sjanser kommer til å gå i mål når han finner tilbake til gammel form.

Fredrik Gulbrandsen åpnet måleprotokollen for hjemmelaget. Mohamed «Moi» Elyounoussi ble kampens store spiller med to scoringer. Men Lillestrøm ga Molde kamp om poengene, i det som utviklet seg til en uhyre spennende fotballkamp.

I det 60. minutt utliknet Petter Vaagan Moen etter at landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland tabbet seg ut og ga retur som LSK-spilleren enkelt kunne sette i mål.

Men Molde har sluttet å tape kamper i eliteserien. Elyounoussi ordnet 3-2 på en kontring like etter, og sørger med det for at Molde beholder åttepoengsluka ned til Odd.

Tor Ole Skullerud forteller at spissen har kommet seg etter skaden, men at han trenger kamper for å finne tilbake til sin beste form. Molde-treneren opplyser til Dagbladet at ingenting er avgjort angående framtida til Sigurdarson.