Sigurds far rørt til tårer

Planen var å sitte mutters alene hjemme. Men fristelsen til å se sønnen fly inn i historiebøkene sammen med sambygdingene ble for stor for faren til Sigurd Pettersen.

ROLLAG (Dagbladet): - Jeg bestemte meg for å sitte alene hjemme. Men jeg sa til ham som står bak denne sammenkomsten at han kunne ringe meg etter hvert, så fikk jeg se, sier Steinar Berthelsen, faren til Sigurd Pettersen.

Grunnen til avbudet legger han ikke skjul på:

- Jeg regnet med å få en voldsom reaksjon i første omgang. Det ble som forventet. Da kom tårene, sier en stolt pappa - til hverdags ordfører i Rollag kommune - etter at sønnen har satt punktum i Bischofshofen.

Hvis jubelen på Veggli vertshus på Sigurd Pettersens hjemsted i Buskerud sto i taket da pappa Steinar entret puben like før andre omgang, sto den til himmels da Sigurd landet på 133,5 m i finaleomgangen. I nærmere to timer hadde 80 sambydginger jublet ut hvem som er kongen av hoppsporten - nå fikk de beviset.

- Som Idol-Kurt

- Vi er målløse. Vi er stumme av beundring, sier lederen av hoppgruppa Randi Nørstebø - tydelig rørt av det hun nettopp har vært vitne til.

- Dette er rått. For en psyke. Det er helt utrolig. Sigurd gjør som Idol-vinner Kurt Nilsen gjør på scenen: Han leverer på hoppkanten hver eneste gang, sier Per Inge Myran, pådriver og nøkkelperson i bygdas hoppmiljø - og selverklært hoppgal.

- Klin gæren

Etter at jubelen har stilnet og de aller fleste har gått hjem, dukker Sigurds mamma, Sølvi Pettersen, opp.

- Dette føles enormt. Jeg er helt målløs. Jeg synes han er klin gæren. Han er rå som får det til, sier Sølvi Pettersen, som brukte formiddagen til å undervise på folkehøgskolen.

Dermed gjorde hun det samme som mannen i huset: roet nervene til rennet ved å jobbe.

- Det er ikke noe problem å være på to- tre kanaler samtidig. Tidligere i dag var jeg på befaring som ordfører. Klokka halv ett ga jeg meg. Men nå skal jeg bare være pappa ut dagen, sier Steinar Berthelsen til Dagbladet.

OVERLYKKELIGE: Sigurd Pettersens foreldre, Sølvi Pettersen og Steinar Berthelsen, utenfor Veggli vertshus.
JUBELEN STO I TAKET: Stor stemning på vertshuset hjemme på Veggli da Sigurd Pettersen vant Hoppuka. Sigurds far, Steinar Berthelsen (i blå skjorte) holdt ikke følelsene tilbake.