Sigurds hat-trick ga Gala-forestilling

Ekte målkonger fornekter seg ikke. Sigurd Rushfeldt gjorde bare tre store ting mot Galatasaray onsdag. Men det var å score hat-trick. Dermed sendte han RBK til topps på tabellen i gruppe B.

Med drøyt 20 minutter igjen å spille dempet Rushfeldt et innlegg fra André Bergdølmo på brystet, vrikket seg fri på 15 meters hold og skjøt ballen kaldt i mål. Fem minutter før slutt fikk han ballen alene i feltet igjen og la på til 2-0. Så, på overtid, ble det 3-0 og ekte hat-trick for Sigurd.

Det var fortjent betaling for et hjemmelag som hadde ballen i nesten hele kampen. Men sjelden har vi sett Rosenborg spille ballen så mye bakover. Sjansene var få, den fjerde største hadde faktisk Rushfeldt rett etter den første scoringen. Men alene med keeper satte han ballen utenfor.

Galatasaray kom tydeligvis til Lerkendal for å få uavgjort, og ventet på kontringsmuligheter.

Heldigvis for Rosenborg ventet tyrkerne på strategen Gheorghe Hagi hver gang de fikk en kontring. Den rumenske veteranen fikk dratt seg fri og skutt noen ganger, men ballen gikk nærmest ubønnhørlig utenfor. Ellers fikk Hagi ikke gjort stort annet enn å sette ny Lerkendal-rekord i hælspark. Og Gullballen sto ikke på premiebordet onsdag.

Iskalde ferskinger

Rosenborg stilte med to «ferskinger» onsdag, men Fredrik Winsnes og Arni Gautur Arason inntok mesterligaen som ringrever.

Winsnes, som ifølge trener Trond Sollied har «internasjonal teknikk», fintet, driblet, taklet og opptrådte med stor selvtillit.

Arason i målet hadde en rolig kveld helt fram til det var gått en halvtime. Da stusset Okan et innlegg mot hjørnet. «Alle» så ballen i mål, men med et sagastup lå islendingen i hjørnet og fistet ballen utenfor.

Da hadde Rosenborg allerede hatt to og en halv store sjanser.

Jan Derek Sørensen fikk ikke stokket beina da ballen falt ned foran ham i feltet etter et snaut kvarter. Rett etter dundret flere RBK-ere til mot Taffarel i Galatasarays mål, men ball etter ball ble blokkert i virvaret.

Til slutt trillet ballen ut til Roar Strand på 25 meter. Den nyutdannede skuddkongen fyrte løs, og Taffarel måtte slå ballen til hjørnespark.

Gult til Bragstad

Så var det stille helt til den første scoringen. Ikke lenge etter fikk også Galatasaray Vedat utvist med to gule kort. Eneste skår i gleden for trønderne var at Bjørn Otto Bragstad plukket opp sitt andre gule kort i mesterligaen, og han må dermed stå over kampen mot Galatasaray i Istanbul om to uker. Dit reiser Rosenborg som gruppeleder, ett poeng foran Galatasaray. Juventus er bare nummer tre etter sin tredje strake uavgjortkamp. (NTB)