Sigurds mesterverk

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg- Galatasaray 3-0. - Det første målet var det fineste, sier Sigurd Rushfeldt. Det andre var drepende og det tredje dønn overlegent. Og da hat tricket var bokført - og 0-0 mellom Athletic Bilbao og Juventus tordnet ut i trønderkvelden - var Rosenborg på toppen. - Helt suverent, sier Rush.

Sigurd Rushfeldt framstår mer og mer som målscoreren over alle målscorere. De tre han gjorde i går betyr en foreløpig sesong-total på 35 mål. Og hvis ikke disse tallene får Arsenal og andre europeiske storklubber til å storme Lerkendal-brakka med sjekkhefter, agenter og alt det Rosenborg hater i den komersielle fotballbransjen, skjønner jeg ingen ting.

Det er bare sånn det er.

- Jeg har ikke hørt noe mer fra Arsenal, sier Sigurd Rushfeldt og ser i golvet. Og: - Det er ikke sånn at jeg absolutt vil vekk fra Rosenborg. Og det vil jeg presisere, for jeg håper ikke at folk har et inntrykk av at jeg vil bort for enhver pris.

Men:

- Hvis det kommer et godt tilbud til riktig tid er det klart at jeg vil vurdere det nøye.

Nils Arne Eggen hører ikke på de øra. Og da Rushfeldt hadde parkert sin tredje ball gjennom en tunnell bak Taffarel, sa han følgende til Dagbladet

- I hvilken europeisk klubb kan Sigurd utvikle seg mer og bedre enn i Rosenborg? Ingen! Og derfor vil jeg ikke høre snakk om det der.

- Sigurd Rushfeldt blir her og er ikke til salgs for penger.

Det aller største

Rosenborgs Rush har scoret to ganger mot Olympiakos og to ganger mot Brugge på det høyeste nivået i Europa. Men - han har aldri prikket tre. Og derfor - og sjøl om han i går kveld var langt unna totalfordøyelsen av de massive Lerkendal-inntrykkene - kom det på vanlig beskjedent vis:

- Joda, motstanderne tatt i betraktning er nok dette det største jeg har gjort på fotballbanen.

- Sigurds egenskaper som målscorer er veldig enkle å forklare, sier RBK-trener Trond Sollied. - Han har gjennombruddskraft, han er tålmodig, og han er veldig sterk i lufta. Og på toppen av det er han en kald fisk.

- Han kommer jo fra Finnmark.

Sigurd Rushfeldt forklarer det på denne måten:

- Jeg lærer hele tida. Som i denne kampen, hvor det var vanskelig innledningsvis, og jeg ble tatt tidlig og effektivt. Men det handler om tålmodighet, for sjansene kommer alltid. Så lenge man føler at kroppen fungerer handler det bare om å holde seg på tå hev.

Og:

- Som spiss er det jobben min å score mål.

Favorittstempel

I går kveld ble jobben hans å snakke litt om det favorittstempelet Rosenborg nå har fått i Mesterligaens gruppe B.

- 0-0 i Bilbao var jo et ønskeresultat. Nå leder vi, og derfor er det opp til oss sjøl. Og jeg skjønner at folk kanskje ser på tabellen og gjør oss til favoritter i gruppa. Det er greit nok for meg.

Det er helt sikkert greit for Trond Sollied også. Som på veien til Gent tar med seg enda et resultat og enda større respekt for den jobben han gjør. Og forutsigbarheten hans begynner å bli rimelig mirakuløs den også. Fordi han snakket om det som skjedde i går kveld - på tirsdag.

- Som forventet, sier Sollied. - De var gode, ja, men da vi fikk rom så grep vi sjansene begjærlig. Det hjalp sjølsagt litt at de fikk en mann utvist, men sånn er det i fotball. Og alt i alt - og sjøl om det gikk i rykk og napp for oss - så var vi best.

- Hva nå?

- For all del - vi er bare halvspilt. Men det andre resultatet passet oss perfekt. Og nå kan vi reise til Istanbul med ytterligere sjøltillit.

- Akkurat nå ser det veldig bra ut, sier Trond Sollied. «Rosenborg trenger Sigurd,

ikke penger»

Nils Arne Eggen