SLO TILBAKE: Everton snudde kampen, men like før slutt utliknet Tottenham og fikk med seg det ene poenget. Gylfi Sigurdsson setter inn en retur fra stolpeskuddet til Adebayor. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpix
SLO TILBAKE: Everton snudde kampen, men like før slutt utliknet Tottenham og fikk med seg det ene poenget. Gylfi Sigurdsson setter inn en retur fra stolpeskuddet til Adebayor. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpixVis mer

Sigurdsson reddet Spurs igjen

Slo tilbake etter at Everton først snudde kampen.

(Dagbladet): Tottenham - Everton 2-2 (1-1)

Gylfi Sigurdsson scoret et praktmål i midtuka i Europaligaen, og i kveld kom islendingen nok en gang på scoringslista. Tottenham lå under og jaget scoring da laget rullet fint opp på høyresiden. Emmanuel Adebayor avsluttet angrepet med å sette ballen i stolpen, men først på returen var Sigurdsson som enkelt noterte seg for scoring.

Kevin Mirallas har virkelig funnet storformen i Everton-trøya. Belgieren scoret i kveld sitt tredje mål på fire kamper, og for en scoring han vartet opp med på White Hart Lane. På egenhånd driblet han to Spurs-forsvarere før han banket ballen ned i høyre hjørne for Hugo Lloris.

FRA JUBEL TIL SKUFFELSE: Evertons Phil Jagielka feirer utlikningsmålet. En fortvilet Jan Vertonghen må innse at laget ikke holder nullen i kveld. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpix
FRA JUBEL TIL SKUFFELSE: Evertons Phil Jagielka feirer utlikningsmålet. En fortvilet Jan Vertonghen må innse at laget ikke holder nullen i kveld. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON/NTB scanpix Vis mer

Hjemmepublikummet forsøkte å hjelpe laget til en ny scoring, men Tottenham skapte ikke noen farligheter de siste minuttene. Uavgjort i London gjør at det er enda jevnere bak Manchester-lagene i ligaen i kampen om Champions League-plass.

- Det ser ut som det vil bli kamp helt inn for disse Champions League-plassene. Det er en del av spillet - alt forandrer seg veldig fort i Premier League, men vi har vært i denne situasjonen før og du må takle presset, sier Spurs-manager André Villas-Boas ifølge BBC.

Tidlig Spurs-scoring Emmanuel Adebayor ga hjemmelaget en pangåpning da han overlistet Tim Howard allerede etter 35 sekunder. Midtstopper Jan Vertonghen fant togoleseren med en presis pasning, og spissen pirket ballen forbi Everton-keeperen.

Everton har denne sesongen vist at de kan spise kirsebær med de store, og svarte før kvarteret var gått. Leighton Baines slo en presis corner som Phil Jagielka stanget inn i nettet bak Hugo Lloris.

Tottenham stilte uten Gareth Bale som pådro seg en skade i midtuka mot sveitsiske Basel.