- Sikker på at jeg får en varm velkomst

Houllier returnerer til Anfield for første gang som Liverpools motstander.

TILBAKE PÅ GAMLE TRAKTER: Gerard Houllier var en populær mann i Liverpool. I kveld returnerer franskmannen til Anfield for første gang som sjef for motstanderlaget.Foto: SCANPIX/AFP Photo/Paul Barker
TILBAKE PÅ GAMLE TRAKTER: Gerard Houllier var en populær mann i Liverpool. I kveld returnerer franskmannen til Anfield for første gang som sjef for motstanderlaget.Foto: SCANPIX/AFP Photo/Paul BarkerVis mer

Liverpool - Aston Villa direkte i fotballstudio fra kl. 21.00.

(Dagbladet): Seks og et halvt år etter at han overlot nøkkelen til managerkontoret til Rafael Benitez, returnerer Gerard Houllier til sin tidligere arbeidsplass når Aston Villa gjester Anfield og Liverpool mandag.

Franskmannen gjorde seinest i september en gjesteopptreden som sjef for et sammensatt Liverpool-lag i tospann med Roy Hodgson under Jamie Carraghers testimonial. Kveldens oppgjør blir imidlertid Houlliers første obligatoriske kamp som manager mot gamleklubben.

Han gleder seg til gjensynet med «The Kop» og håper på en varm mottagelse når han inntar bortebenken.

- Jeg er sikker på at Liverpool-fansen kommer til å ønske meg velkommen. Vi hadde et nært forhold og et godt samarbeid, for fansen er en viktig del av en fotballklubb. Jeg vet at de bidro til suksessen vi hadde, sier Houllier, ifølge BBC.

Langvarig vennskap Det føler også nåværende Liverpool-sjef Roy Hodgson seg trygg på at Aston Villa-manageren kommer til å få. Selv gleder han seg over sin gode venns tilbakekomst til engelsk fotball.

- Vi har vært venner i over 20 år, og vi har flere ganger samarbeidet om prosjekter i regi av Uefa og Fifa. Jeg er henrykt over at han er tilbake i engelsk fotball, og jeg er sikker på at han vil få en veldig god mottagelse, for folk verdsetter den jobben han gjorde for Liverpool, sier Hodgson, ifølge BBC.

Houllier innrømmer at det blir en spesiell opplevelse å lede et bortelag på Anfield.

- Det er en klubb jeg likte godt allerede før jeg kom dit. Etter seks år der, glemmer man selvfølgelig ikke en klubb som dette. Jeg kommer kanskje til å fylles av en spesiell følelse når jeg entrer banen før kampen. Men før den tid, konsentrerer jeg meg om mitt eget lag og jobben jeg har å gjøre, sier 63-åringen.

- «Treble-tiumfen» størst Aston Villa-manageren er stadig en populær skikkelse i Liverpool-kretser, og hadde noen gode sportslige år etter at han overtok eneansvaret etter å ha delt det med Roy Evans i noen måneder. Høydepunktet kom våren 2001 da han ledet laget til topps i ligacupen, FA-cupen og Uefa-cupen.

Midtstopperveteran Jamie Carragher går så langt at han karakteriserer cuptrippelen som en større bragd enn mirakelkvelden i Istanbul fire år seinere.

- «Treble-triumfen» i 2001 er definitivt undervurdert. Det var faktisk enn større prestasjon enn Istanbul. Istanbul var en engangshendelse, som aldri vil bli overgått av noen, men hvert år er det alltid et lag som vinner Champions League. Det å vinne tre cupturneringer i én og samme sesong, er derimot ikke noe som skjer så ofte. Ikke bare i Liverpool, men overalt, understreker Carragher i et intervju med klubbens hjemmeside.

Carragher, som omtaler Houllier som den beste manageren han har jobbet med, mener sågar at gamlesjefen også skal ha sin andel av Champions League-seieren mot AC Milan.

- Misforstå meg rett; spillerne og Rafa - det var vårt lag. Men mange av spillerne som Gerard hentet til klubben, spilte en stor rolle i Istanbul. Derfor fortjener han noe av æren, poengterer Carragher.

Tilbake for tidlig Alt var imidlertid ikke bare fryd og gammen i Houlliers siste par år i Liverpool. Høsten 2001 måtte han hjerteopereres i hui og hast, men var tilbake på trenerbenken bare fem måneder seinere. Det mener Carragher var altfor tidlig, og en medvirkende årsak til at det gikk som det gikk.

- Han kom tilbake for tidlig. I ettertid tror jeg han ville sagt til seg selv at det hadde vært bedre å vente til sesongen var ferdig. Det handlet vel om at han ikke kunne stagge entusiasmen sin for fotball, sier forsvarsklippen, som mener Houllier revolusjonerte klubben på alle måter i løpet av sin regjeringsperiode.

- Gerard tok ikke over et lag av vinnere, men han forlot et lag av vinnere. Han har vært den viktigste personen i min karriere når man ser på hva jeg var med på å vinne under ham, hvordan han påvirket meg som spiller og det han ga meg utenfor banen, sier Carragher, som i likhet med Steven Gerrard går glipp av kveldens kamp med skade.

Det synes Houllier er trist.

- Jeg skulle ønske at Steven og Jamie spilte mot oss, fordi jeg liker dem som både personer og spillere. Dessverre vil begge være fraværende.