«Sikker på at jeg skulle score»

LEVERKUSEN/OSLO (Dagbladet.no): Skuffet og utslått forlot Ole Gunnar Solskjær og Ronny Johnsen BayArena. Begge de norske gutta hadde avslutninger de trodde skulle havne i nettet.

Manchester United dro til Tyskland for å booke en ny finalebillett i Champions League. Litt før midnatt ruslet en skuffet United-gjeng ut av BayArena.

Det ville seg ikke.

Bayer Leverkusen var et bortemål for gode. Oliver Neuvilles mål langt på overtid i første omgang satte en stopper for United.

- Jeg er vanvittig skuffet, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Han startet på benken, men kom innpå da United startet måljakten for alvor da det gjensto en halvtime. To minutter før full tid fikk han muligheten han kommer til å tenke på lenge. Det var av typen en Solskjær i form stort sett treffer på, men denne gangen gikk volleyskuddet høyt over.

- Jeg var helt sikker på at jeg skulle score. Jeg scorer på mange slike sjanser, sier kristiansunderen.

Før han kommer med forklaringen på hvorfor han ikke ble Uniteds Champions League-helt igjen:

- Jeg traff nok for godt. Alt var riktig helt til skuddet gikk. Men en må jo treffe innenfor stengene.

Nesten for Ronny

Bare sekunder tidligere hadde Diego Forlan sendt avgårde en praktfull lobb. Læret gikk i bue over det som var av Leverkusen-spillere, inkludert keeper Hans Jörg Butt. Men på streken dukket plutselig argentinske Placente opp.

- Jeg så den også i mål, sier Solskjær.

Med andre ord:

To avslutninger - i løpet av noen få sekunder - som han regnet med skulle gi uttelling. Det ble ingen, og dermed ble det heller ingenting å ta med seg hjem til Manchester.

Også Ronny Johnsen hadde et par gode sjanser. Begge kom etter en corner - den ene med hodet, den andre med brystet. Den med hodet var nærmest mål. Det er de som til og mener det var et mål. Selv etter å ha sett det i reprise på TV.

- Jeg skjønte ikke hvordan det ikke kunne bli mål, sier Johnsen om headingen han traff knallhardt.

På streken sto brasilianske Ze Roberto og fikk ballen unna med et krumspring.

- Noen av gutta sa til og med at ballen var inne, men jeg kunne ikke se det. Men den var i alle fall på streken, sier United-stopperen.

- Gir ikke opp

Johnsen gikk rett inn i startoppstillingen etter tre ukers skadeavbrekk. Det gikk stort sett greit, men av og til virket nordmannen litt forsiktig. Etter en time ble han tatt av banen.

Og det var ikke fordi han kjente noe til skaden igjen.

- Nei, men jeg var kanskje litt forsiktig, innrømmer Johnsen.

Han var likevel ikke mer forsiktig enn at han dro hjem med ei real dobbelleppe etter møtet med Michael Ballacks albue.

Ole Gunnar Solskjær har tidligere i sesongen uttalt at en United-sesong uten gull er en mislykket sesong for de røde fra Manchester. Etter dagens kamp er Champions League-drømmen gravlagt. Også ligagull virker ganske fjernt etter at Arsenal vant mot Bolton i går.

Men Solskjær er blant dem som ikke har gitt opp ligagullet til tross for at Arsenal har fem kamper når to kamper gjenstår.

- Det er fortsatt en mulighet. Og når du spiller i United er det ikke lov til å gi opp, sier Solskjær.

Arsenal og Manchester United møtes på Old Trafford neste onsdag.

<B>SKUFFET GJENG:</B> Det var tungt å være United-spiller etter kampen i Leverkusen. Foto: SCANPIX/AP
KNUST:</B> Ole Gunnar Solskjær klarte ikke å skjule skuffelsen da han forlot banen. Foto: SCANPIX/REUTERS