Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sikker på at Ronaldo kommer tilbake

Milan-trener Carlo Ancelotti tror ikke korsbåndskaden knekker Brasil-spissen.

(Dagbladet.no): Onsdag kveld hørte Livoron-keeperen en forferdelig lyd da Milan-spiss Ronaldo (31) falt om i straffefeltet.

I går kveld ble VMs mestscorende spissens høyre kne operert i Paris, av mesterkirurgen som fikset det andre kneet hans i 2000.

Milan vil vente på Ronaldo

Kirurgen antydet tidligere i dag at opptreningen vil ta minst ni måneder. I Milan velger trener Carlos Ancelotti å være sterk i troen på et comeback for den tidligere Barcelona- og Real Madrid-spissen.

- Nå er alt i hans egne hender. Jeg er overbevist om at han kommer til å spille fotball igjen, fordi fotballen er hans verden. Vi skal vente på han, sier Ancelotti.

Det første Milan da må gjøre er å forlenge Ronaldos avtale, han er bosmanspiller til sommeren. Men kontrakt er ikke et tema for Ancelotti - ennå.

- Første gangen han pådro seg en sånn skade, så var det venstre kne. Han ble helt fin igjen. Jeg ser ikke hvorfor han ikke han skal klare det denne gangen, sier Milan-treneren.

Milan-direktør Adriano Galliani antyder at Ronaldo får en ny avtale, selv om han pådro seg en alvorlig skade. For Galliani tror ikke det står så ille til som sist.

FERDIG FOR ALLTID? Ronaldo (31) ødela korsbåndet i onsdagens kamp. Kneskaden er spissens tredje alvorlig i karrieren og noen tviler på at brasilianeren kommer tilbake på banen. Foto: Scanpix/Epa
FERDIG FOR ALLTID? Ronaldo (31) ødela korsbåndet i onsdagens kamp. Kneskaden er spissens tredje alvorlig i karrieren og noen tviler på at brasilianeren kommer tilbake på banen. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

- Ronaldo er ikke engang 32 år, og hvis jeg ikke sier noe om skaden hans så er det fordi jeg ikke er lege. Jeg håper han spiller igjen, og at det skjer i vår trøye. Ronaldo er kanskje Brasils beste spiller siden Pelé, sier Galliani til Gazzetta Dello Sport.

Ung 31-åring?

Også Milan-eier Silvio Berlusconi har oppmuntrende ord til VM-legenden.

- Du skal se at han om noen måneder er tilbake som den mesteren vi alle vet han er, sier Berlusconi som trekker fram Ronaldos solide fysikk.

- Jeg ringte ham og ba han tro på seg selv. Som 31-åring er han veldig ung.

Milan-midtbanespiller Clarence Seedorf var på banen da kneet røk for Ronaldo. Han var også med Ronaldo på sykehuset.

- Han er en av fotballens største spillere, og forhåpentligvis er ikke dette slutten på karrieren hans. Jeg håper han tar en rett beslutning til rett tid, sier Seedorf til BBC.

Reprise av Inter-skade

Seedorf visste med en gang at kompisen hadde pådratt seg en karrieretruende skade da han vred seg i smerter på gresset.

- Sånne øyeblikk ønsker ikke å være vitne til. Hjertet mitt sluttet å banke, fordi det var som å se en reprise av skaden han fikk da han spilte for Inter mot Lazio. Reaksjonen hans var den samme, sier Milan-stjernen.

Han frykter at Ronaldo har sparket sin siste ball.

- Dette er tredje gang det skjer ham, den tredje kneskaden. Derfor tror jeg det kanskje betyr slutten. Vi får se hva som skjer de neste seks månedene. Han må bare tenke på å bli bra igjen.

OPERERT: Milan har stor tro på at Ronaldo kommer tilbake, som ny.
REPRISE FRA 2000: Clarence Seedorf var et sjokkert vitne til kneskaden.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media