I FYR OG FLAMME: Wayne Rooney (midten) var i sitt ess borte mot Bolton. 25-åringen scoret tre mål i annen kamp på rad. Også Javier Hernandez åpnet scoringskontoen med to fulltreffere.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKER
I FYR OG FLAMME: Wayne Rooney (midten) var i sitt ess borte mot Bolton. 25-åringen scoret tre mål i annen kamp på rad. Også Javier Hernandez åpnet scoringskontoen med to fulltreffere.Foto: SCANPIX/EPA/ROBIN PARKERVis mer

- Sikker på at Rooney tar Charltons scoringsrekord

Fornøyd Ferguson så stjernespissen score nytt hat trick i 5-0 seier.

(Dagbladet): Bolton - Manchester United 0-5.

Premier League-sesongen er fire serierunder gammel, og det er dermed altfor tidlig å trekke noen oppsummerende linjer, men skulle man funnet en gjennomgangsmelodi måtte det bli «Anything you can do I can do better» fra musikalen «Annie Get Your Gun».

For så langt har det aller, aller meste handlet om rivaliseringen mellom to byrivaler fra Manchester, som til stadighet forsøker å overgå hverandre med imponerende prestasjoner.

Da Manchester City fortsatte der de slapp før landslagspausen, med en sterk 3-0 seier over Wigan hjemme på Etihad Stadium, kunne ikke Manchester United være noe dårligere.

Reebok Stadium har aldri vært noen yndet arena for gjestende lag, og United måtte så seint som i fjor slite seg til poengdeling etter en sein scoring av Michael Owen. Riktignok møtte de et mannskap drenert for all selvtillit, men en femmålsseier på bortebane lar seg høre, uansett motstanderens formkurve.

- Kunne blitt mer Anført av en mer fokusert, mer ansvarsfull, lettere, skarpere og mer hårfager Wayne Rooney lagde gjestene hakkemat av et tamt «Trotters».

Tilbake var også favorittmakker Javier Hernandez, og med smarte bevegelser og kirurgisk presisjon, gjorde Uniteds spissduo livet til Boltons forsvarsspillere til et mareritt i 90 minutter pluss tillegg.

Tre mål fra Rooney, to fra Hernandez, 5-0 og en forbedring (18 mål) av Chelseas scoringsrekord etter fire kamper  i fjor (17), oppsummerer en strålende kveld på jobben for de røde serielederene.

- Vi vet alltid at det er vanskelig å komme til Bolton, men vi fikk et tidlig mål, og bygde videre på det. Det kunne blitt mer. Første start sammen med Chicharito i år, og begge scoret. Det er veldig bra, men det kunne som sagt blitt mer, sier Rooney på en måte som sier mye om hvorfor United framstår som en seiersmaskin: De blir aldri fornøyde, aldri mette.

Rooneys hat trick var hans sjuende i United-trøya. Dermed har han kunnet ta med seg like mange matchballer hjem som sir Bobby Charlton - tidenes mestscorende United-spiller - klarte i løpet 17 år.

MÅLESTOKKEN: Sir Boby Charlton (t.v.) har scoret 249 ganger for Manchester United. Det er en rekord som kommer til å bli slått av Wayne Rooney, tror sir Alex Ferguson.Foto: SCANPIX/EPA/RICH EATON
MÅLESTOKKEN: Sir Boby Charlton (t.v.) har scoret 249 ganger for Manchester United. Det er en rekord som kommer til å bli slått av Wayne Rooney, tror sir Alex Ferguson.Foto: SCANPIX/EPA/RICH EATON Vis mer

Rooney har klart det samme på sju, og er stadig bare 25 år gammel. Derfor tror sir Alex Ferguson at Rooney vil klare å toppe Charltons 249 fulltreffere. Etter åtte ligamål på fire kamper, er det iallfall 94 nettkjenninger dit.

- Han er ung, og jeg er sikker på at han kommer til å passere ham, sier en fornøyd Ferguson til Sky Sports.

Jones-skryt En tidlig skade på gjennombruddsmannen Tom Cleverley etter et ublidt møte med frisparkgrossisten Kevin Davies var eneste skår i seiersgleden. Ferguson sier at man frykter et brudd i foten for 22-åringen, som satte seg på benken i 2. omgang med beinet pakket inn i en plastskinne. 

Erstatter Michael Carrick hadde små problemer med å sjefe på midtbanen sammen med Anderson mot en resignert motstander.

Ferguson finner fram superlativene når han skal sette ord på hvor godt kollektivet hans fungerer for tida.

Ved siden av Rooney, trekker han fram en 19-åring som nok en gang viste hvorfor skotten ikke hadde råd til å la ham glippe til sine konkurrenter: Phil Jones, som i dag bekledde høyrebacken, og mestret oppgaven med samme bravur han har gjort som midtstopper i foregående kamper.

- Rooney leverer på et utrolig høyt nivå, og Jones er en fantastisk spiller. Det var en fysisk kamp i dag, men vi var best på det meste og tok vare på sjansene våre, sier United-sjefen.