- Sikker på at Solskjær får en ny sjanse i England

Rösler tror ryktet er intakt.

FORTSATT ETTERTRAKTET? Ole Gunnar Solskjær ble avløst i mangerstolen i Cardiff for 10 dager siden. Nå spår tidligere Molde-trener Uwe Rösler et comeback for nordmannen i England. Foto: AFP  / GEOFF CADDICK / NTB SCANPIX
FORTSATT ETTERTRAKTET? Ole Gunnar Solskjær ble avløst i mangerstolen i Cardiff for 10 dager siden. Nå spår tidligere Molde-trener Uwe Rösler et comeback for nordmannen i England. Foto: AFP / GEOFF CADDICK / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): For ti dager siden var det slutt for Ole Gunnar Solskjær i Cardiff, etter bare ni måneder i jobben.

Dermed blir det ikke noe nytt Championship-møte mellom Solskjær og Uwe Rösler, mannen Solskjær erstattet som Molde-trener i 2011.

Ny sjanse Wigan-sjef Rösler er skuffet over at Cardiff ikke lot Solskjær beholde jobben.

- Selvsagt er det leit at Ole Gunnar måtte gå, som med andre manageren. Men det er tidlig og jeg er sikker på Ole Gunnar får en ny ny sjanse, ut i fra hvordan ryktet hans er i England, sier Rösler til Eurosport og legger til:

- Jeg er 100 prosent sikker, til og med i dette landet. Jeg ønsker ham bare det beste.

Rösler mener Solskjær gjorde store forpliktelser da han tok med seg familien over til Wales i sommer. Nå er han på flyttefot igjen.

- Slik er jobben vår. Jeg håper han får en ny sjanse, fordi jeg ærlig talt tror på fotballfilosofien hans. Han lærte fra de beste, sier Rösler.

Han tenker på Solskjærs 13 år på Old Trafford, som spiss og reservelagstrener under sir Alex Ferguson.

- Han har alle ingredienser han trenger og viste i Norge at han kan bygge et lag, bygge en klubb og vinne ting. Han har alt han trenger for å lykkes i dette landet, sier Rösler.

Ripe i lakken Tidligere Southampton-veteran og TV2-ekspert Claus Lundekvam er ikke uenig med Rösler.

- Jeg er forsåvidt enig i at Ole Gunnars navn vil kanskje gi han en ny jobb i England på sikt, men at han har fått en ripe i lakken. Det må vi også erkjenne, sier Lundekvam til Dagbladet.

Han har god tro på at Solskjær vil lykkes som trener i utlandet, uavhengig om det blir i England eller i en annen liga.

- Det kan bli litt vanskeligere for Ole Gunnar nå, han kan ikke velge og vrake slik han kunne sist. Men jeg har stor tro på det Ole Gunnar står for og filosofien hans, sier Lundekvam.

På lik linje med Solskjær har også Rösler trøbbel med resultatene. Etter playoff-tap i vår har Wigan bare vunnet to av ni seriekamper siden august.

Rösler-nedtur Tapet mot Bournemouth lørdag betyr at Röslers mannskap har tatt bare ett poeng av 12 mulige de siste fire kampene. Og i morgen står Nottingham Foreste på den andre banehalvderlen.

- Jeg personlig er skuffet. På vegne av styreformannen og fansen er jeg flau over at vi som gruppe ikke kan levere bedre resultater, sier Rösler til lokalavisa Wigan Today.

Wigan ligger på 18. plass på tabellen, fire poeng og tre plasser bak Cardiff.

- Noe er galt, vi må se på enkelte ting internt. Ser dere på oss mot i fjor, så har vi spillere som har spilt god fotball før og vil spille god fotball igjen, sier 45-åringen.