- Sikker på at Stan kommer til å overvinne dette også

Petrov gir opp fotballen etter kreftdiagnose.

KREFTSYK: Aston Villa-kaptein Stilijan Petrov har blitt diagnostisert med akutt leukemi.Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/NTB scanpix
KREFTSYK: Aston Villa-kaptein Stilijan Petrov har blitt diagnostisert med akutt leukemi.Foto: AFP PHOTO/GLYN KIRK/NTB scanpixVis mer

Aston Villa - Chelsea og øvrige engelske kamper direkte i fotballstudio fra kl. 16.00.

(Dagbladet): Bare to uker etter at Boltons Fabrice Muamba falt om med hjertestans på White Hart Lane, ble Premier League i går rystet av nok et alvorlig sykdomstilfelle da det ble kjent at Aston Villa-kaptein Stilijan Petrov er diagnostisert med akutt leukemi.

Bulgareren klaget over feber etter å ha spilt 90 minutter mot Arsenal forrige helg, og ble testet for sykdom etterpå. Fredag kom svaret: Han har kreft.

- Fotballen er over for min del. Jeg må nå kjempe for mitt eget liv og jeg er klar for den kampen. Jeg vil takke alle for støtten jeg har fått fra hele verden, sier Petrov til den bulgarske sportsavisen Tema Sport, ifølge Reuters.

Førstkommende mandag påbegynner han behandlingen ved et sykehus i London, får Press Association bekreftet av Villa-kapteinens representanter.

Sta I mellomtida skal lagkameratene møte Chelsea hjemme på Villa Park. Manager Alex McLeish har pratet med 32-åringen, og mener at Petrovs iboende stahet og fightervilje vil hjelpe ham tilbake på beina.

- Han var typisk Stan (Petrovs kallenavn, journ.anm.), trassig, men han virket selvfølgelig bekymret over hvordan dette preger dem som står han nærmest. Alle i klubben står bak Stan. Han er en kaptein, han er en leder, han er en sta gutt som har kjempet mange slag på banen, og jeg er sikker på at han kommer til å overvinne dette også, sier Villa-sjefen til klubbens hjemmeside.

McLeish håper og tror sykdommen ble oppdaget på et tidlig stadium, og lover Petrov den best tenkelige medisinske oppfølgingen som er å oppdrive.

Ubetinget støtte Birmingham-klubbens amerikanske eier og styreformann, Randy Lerner, understreker at Petrovs kamp er altoverskyggende

- Våre tanker er fullt og helt hos Stilijan og familien hans. Stilijan er en mann som er avholdt av mange i fotballfamilien. Vi vil gi ham hvert eneste gram vi har av kjærlighet og støtte, og klubben vil gjøre alt som står i dens makt for at dette skal få et lykkelig utfall, sier Lerner, ifølge PA.

Også hos Petrovs gamle arbeidsgiver Celtic, mottas nyheten om kreftdiagnosen med tungsinn. Manager Neil Lennon spilte sammen med Petrov i seks år fra 2000 til 2006 og tenker naturligvis på sin tidligere lagkamerat.

- Som en del av Celtic-familien, er det viktig for Stilijan å få vite at han har vår ubetingede støtte i kampen mot sykdommen. Slik jeg kjenner Stilijan, og med alle de hindrene han har klarert i livet for å komme dit han er i dag, kommer han til å overvinne dette også, sier Lennon.

HARDTKJEMPENDE: Aston Villa-manager Alex McLeish mener Stilijan Petrovs stahet vil hjelpe ham gjennom behandlingen.Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB scanpix
HARDTKJEMPENDE: Aston Villa-manager Alex McLeish mener Stilijan Petrovs stahet vil hjelpe ham gjennom behandlingen.Foto: AP Photo/Tim Hales/NTB scanpix Vis mer