Fredrik Gulbrandsen

- Sikker på jeg skulle dø

Fredrik Gulbrandsen (30) våknet opp til sitt livs kamp da jordskjelvet sto på som verst i tyrkiske Adana.

TRAGEDIE: Jordskjelvet i Tyrkia skal være det kraftigste som har rammet landet på 100 år, ifølge CNN-meteorolog Brandon Miller. Video: Anabelle Bruun, Dagbladet TV. Klipp: Twitter, BNO News, Narrative Pakistan. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tyrkia og Syria våknet mandag til et forferdelig jordskjelv, som skal ha krevd minst 640 liv.

Jordskjelvet skal ha hatt en styrke på 7.8, og skal ha vært såpass kraftig at man har kjent det hele veien til Kairo i Egypt.

The Guardian melder at det er flere av områdene i det sentrale Tyrkia som skal ha blitt sterkest påvirket. Blant disse finner vi Hatay, Gaziantep og Adana.

Klarte ikke reise seg

I sistnevnte våknet Adana Demirspor-spiller Fredrik Gulbrandsen til en kamp der livet sto som innsats.

- Jeg er ute med skade, så jeg er i Adana. Laget spilte i Istanbul i går, og er der fortsatt. Jeg ble vekket klokka fire i dag tidlig at at hele bygningen jeg bor i gynget og rista, forteller Gulbrandsen til Dagbladet, på telefon fra Tyrkia.

- Jeg forsøkte å reise meg i leiligheten, men det gynget så mye at jeg ikke klarte å reise meg. Jeg måtte krabbe for å finne noen klær, og så komme meg ned trappene.

STORE ØDELEGGELSER: Det har vært store ødeleggelser i Tyrkia, blant annet i byen Adana. Foto: IHA agency via AP
STORE ØDELEGGELSER: Det har vært store ødeleggelser i Tyrkia, blant annet i byen Adana. Foto: IHA agency via AP Vis mer

Gulbrandsen forteller at han bor i øverste etasje av leilighetskomplekset på 15 etasjer.

På et tidspunkt forteller 30-åringen at han var sikker på at hans siste time var kommet.

- Jeg var sikker på at jeg skulle dø, så ærlig må jeg være, sier Gulbrandsen.

- Jeg kan ikke fatte og begripe hvordan bygningen fremdeles står. Jeg fikk heldigvis kjempet meg ut. Da jeg kom ned så så jeg bare horder av mennesker som løp ut fra de andre bygningene i området.

- Traumatiserende

Gulbrandsen forteller at han omsider fikk kommet seg til dit der lagkamerat Jonas Svensson og hans familie bor, og at de sammen har dratt til Adana Demirspors treningsanlegg.

Svensson var ikke på plass i Adana, da han er på tur med laget i Istanbul, forteller Gulbrandsen. Dermed dro han sammen med Svenssons samboer, og deres barn.

Spillere som ikke var med til bortekampen mot Ümraniyespor, samt de øvrige familiene, har blitt losjert inn på treningsfeltet. Gulbrandsen forteller at kampen mot Hatayspor til helga allerede er utsatt.

- Jeg har fått sendt melding til de der hjemme for å fortelle at jeg er hel, og at det går bra. Jeg har ringt og snakka med dem om situasjonen i dag tidlig, sier Gulbrandsen.

I TYRKIA: Fredrik Gulbrandsen har spilt flere år i tyrkisk fotball. Her fra tiden i Istanbul Basaksehir. Foto: Marco Iacobucci/IPA/Shutterstock
I TYRKIA: Fredrik Gulbrandsen har spilt flere år i tyrkisk fotball. Her fra tiden i Istanbul Basaksehir. Foto: Marco Iacobucci/IPA/Shutterstock Vis mer

- De har våkna opp til nyhetene, så jeg tror det var viktig for dem at det også tikka inn en SMS fra meg.

Nordmannen forteller at han har vært våken siden dramatikken starta i morgentimene, og at det fremdeles kanskje ikke helt har gått opp for ham hvilken situasjon han er i.

- Det er veldig ubehagelig. Det er ekkelt å tenke på at jeg har vært i denne situasjonen. Samtidig så føler jeg meg trygg akkurat nå. Det verste var å være så høyt oppe i bygningen. Jeg visste ikke om bygget skulle kollapse, eller om noe skulle blokke meg fra å komme ut.

- Jeg er kanskje i et modus der jeg ikke klarer å kjenne på dette. Det var ekstremt traumatiserende, men det ser heldigvis ut til at det har gått bra med alle fra klubben, sier Gulbrandsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer