Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sikker på spissplass

SYDNEY (Dagbladet): I sommer var Ragnhild Gulbrandsen milevis unna spissplassen på laget. Den har vært forbeholdt Marianne Pettersen. I løpet av OL har alt snudd. - Jeg føler meg sikker på at spissplassen er min nå, sier Ragnhild til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I likhet med Solveig, har Ragnhild faderlig opphav med toppserieerfaring i fotball. Pappa Odd var høyreflanke på Rosenborg. Han var RBK anno 1970s svar på Jan Derek Sørensen, med flere juniorlandslagskamper på samvittigheta.

- Nja, jeg vil ikke at du skal fokusere på meg nå. Fotballen var ikke det samme den gangen som nå, sier Odd Gulbrandsen til Dagbladet.

Flagget til topps

Den stolte fader er kjempefornøyd med at det kan bli OL-gull i familien.

- Etter kampen heiste vi flagget på hytta vår i Tydal, hvor vi er nå. Til og med rypejakta ble utsatt til ettermiddagen. Sånn som Norge spiller nå med et 4-5-1-system, så mener jeg Raghild er et bedre spissalternativ enn Marianne Pettersen, sier pappa.

Ragnhild er tilnærmet enig.

- Ja, så lenge vi spiller lange baller opp mot spissen. Jeg er bedre i duellspillet, og på hodet enn Marianne. Jeg savner likevel å få flere innlegg foran mål. Det er der jeg har min største styrke, sier hun.

Lineker og Ranheim

Ragnhild er glad for at familien er fotballinteressert.

- Broren min har også betydd mye, og var treneren min da jeg var yngre. Det er en fordel at familien er involvert og backer deg opp, mener hun.

Jenta fra Ranheim har også et klart forbilde.

- Gary Lineker. En flott spiller med en fin holdning.