Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sikret første Brann-seier på en måned

Brann fikk virkelig blod på tann i andre omgang mot Stabæk. Bergenserne vant til slutt 2-1 over Jan Jönssons menn etter at Veton Berisha scoret et viktig andre mål.

SCORET: Veton Berisha jubler etter å ha scoret 2-0-målet mot Stabæk.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SCORET: Veton Berisha jubler etter å ha scoret 2-0-målet mot Stabæk. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
  • Brann - Stabæk 2-1 (0-0)

Brann tok seg opp etter torsdagens nedtur i Europa League-kvaliken. De var etter hvert flere hakk bedre enn nedrykkstruede Stabæk, og vant til slutt 2-1 på Brann Stadion.

Det var Ruben Yttergård Jenssen og Veton Berisha som sto for målene til bergenserne, som måtte begeistre igjen etter en svak periode.

Men noe som stjal fokus i sluttminuttene var at Stabæk-trener Jan Jönsson som ble vist på tribunen i en situasjon han tydelig ikke var fornøyd med da han snakket til fjerdedommeren. Etter kampen forklarte han situasjonen.

- Det er en situasjon i andre minutt, og det er litt høy puls der. Jeg sa: «Hjelp ham med trøyeholdingen. Du ser vel trøyeholdingen?» For alle ser det. Fjerdedommer bestemmer seg for at jeg skal ut. Jeg skal inn og prate rolig med dem (dommerteamet) nå, sa en frustrert Jönsson til Eurosport etter kampen.

- Er det lov å reagere der? Det tror jeg. De må vise spilleforståelse og ballforståelse, synes jeg. Et frispark for oss i den posisjonen kunne betydd noe, fortsatte Stabæk-treneren.

Dermed fikk Brann sin første seier på nesten en måned. De har den siste tiden vist svak form, og da smakte nok dagens seier ekstra godt. Seieren tok bergenserne opp på en fjerdeplass i Eliteserien.

Kontroversielle situasjoner

Etter fire minutter var allerede ballen på vei mot mål. Franck Boli ble spilt alene med keeper, og tok seg forbi Branns sisteskanse. Han hadde dermed åpent mål foran seg, men dommer hadde allerede blåst av for offside. Reprisene viste at det var i så fall en hårfin offside.

Ellers var starten preget av mye fram og tilbake, men det var Brann som hadde satt inn et visst press.

Men Stabæk hadde også sine muligheter, og Daniel Braaten klemte til fra skrått hold mot nærmeste kryss. Håkon Opdal var med på notene, og reddet skuddet.

Etter rundt halvtimen spilt var det nok en scoring som ikke ble godkjent. Det var Branns Daouda Bamba som kriget med Stabæk forsvaret, og til slutt fikk han lurt ballen i mål. Dommeren blåste av denne gangen på grunn av en forseelse Bamba gjorde mot Ronald Hernández.

Sjansebonanzaen fortsatt på Brann Stadion, og både hjemmelaget og Stabæk hadde store sjanser til å gå opp i ledelsen i første omgang. Blant annet hadde Boli en kjempemulighet alene med Opdal, men ballen ble reddet ved streken i siste liten.

Etter situasjonen ropte Boli på straffe, på grunn av at han kolliderte med Opdal da han holdt på å score.

- Jeg så ikke så mye. Jeg prøvde å score, og han (Opdal) traff meg, sa Boli i pauseintervjuet med Eurosport om situasjonen.

Brann-show

Andre omgang startet relativt rolig, før Brann endelig fikk hull på byllen. Det var Yttergård Jensen som sklei ballen inn i mål etter at ballen hadde blitt dyttet inn til ham fra Petter Strand. En noe merkelig scoring, men Brann ledet altså 1-0 etter en snau time spilt.

Etter scoringen tok Brann over kampen, og fortsatte å produsere sjanser. Blant annet fikk Veton Berisha en god mulighet på volley, men den gangen gikk ballen rett i klypene på keeper Marcus Sandberg.

Noen minutter seinere skulle Berisha få scoringen sin. Amer Ordagic fikk ballen i feltet, og slo mot venstre, der en fri Berisha mottok ballen og etter hvert satte den i nettet bak Sandberg.

Etter 2-0-målet tok Brann fullstendig over kampen, og vi fikk servert flere store sjanser.

Men da det så ut som Brann skulle gjennomføre en meget imponerende andre omgang, slo Stabæk og Braaten tilbake. For veteranen kom alene med keeper Opdal, og satte den flott under de langstrakte armene til Opdal. Dermed var det altså 2-1 og kamp igjen.

Like før 90 minutter var spilt fikk Stabæk sjansen de hadde ventet på. Et frispark ble slått inn i boksen, og ballen ble stusset mot Hanche Olsen, som akkurat ikke klarte å styre ballen i mål.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media