Skiskytter-VM:

Sikret gull: - Kort vei fra himmel til helvete

Vetle Sjåstad Christiansen sikret gullet for Norge på dagens stafett i Pokljuka.

GULL: Norge tok gull under VM-stafetten i Pokljuka, lørdag. Video: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

POKLJUKA/OSLO (Dagbladet): De norske gutta var blant favorittene før dagens stafett, og de innfridde så til de grader. Med fire gode etapper, tok Norge gullet.

- Jeg kunne ikke fått noe bedre utgangspunkt enn det jeg fikk. De andre gutta var helt eminente. Vi hadde regnet med å havne i en spurt på slutten, men lenger unna kan man vel ikke komme. Det var gøy likevel, sier Vetle Sjåstad Christiansen til Dagbladet.

Sjåstad Christiansen fikk en god luke ut da han vekslet med Johannes Thingnes Bø. 28-åringen hadde lagt en god plan før hans etappe.

- De to første rundene hadde jeg bestemt meg at jeg skulle være offensiv og kjøre på som om de andre var hakk i hæl. Jeg prøvde å ikke surre bort noe tid. Jeg hadde en helt fantastisk sisterunde, sier han, før han fortsetter:

På den siste stående serien fikk han en veldig god start. etter tre raske og gode skudd, ble det nervøst. Geilingen måtte bruke noen ekstraskudd, men klarte likevel å gå Norge inn til gull.

- Det er det som er skiskyting. Det er kort vei fra himmel til helvete. De to siste skuddene kom litt kjapt. Jeg måtte ta meg sammen på ekstraskuddene, men det følte jeg at jeg hadde god kontroll på, avslutter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer