Sikret ligagull etter sjokkstart

Brighton ga Manchester City en tidlig nesestyver, men Manchester City snudde og kunne paradere inn til sitt andre strake seriegull.

GULLGUTTER: Aymeric Laporte ga Manchester City ledelsen etter at Brighton tok ledelsen. Etterpå så City seg aldri tilbake. Foto: NTB scanpix
GULLGUTTER: Aymeric Laporte ga Manchester City ledelsen etter at Brighton tok ledelsen. Etterpå så City seg aldri tilbake. Foto: NTB scanpixVis mer
  • Brighton & Hove Albion - Manchester City 1-4 (1-2)

For åttende gang er Manchester City engelske ligamestere. Som i 2011/12-sesongen gikk det helt til siste serierunde før ligaen skulle avgjøres.

Tre titler til har de vunnet siden den gang og en mann har vært kaptein hele veien. Etter et nytt seriemesterskap mente Vincent Kompany at dette var det deiligste av dem alle.

- Jeg tror det var den tøffeste og deiligste ligaseieren noengang. Liverpool har vært eksepsjonelle, jeg ønsker ikke å gni det inn, for ingen fortjente å tape i dag. Men det gjør meg ennå gladere, vi spilte mot et så godt lag hele sesongen. Da vi hadde ryggen mot veggen klarte vi å vinne hjemme (mot Liverpool, journ.anm.) og det gjorde forskjellen helt fram til i dag, sier Kompany.

- Jeg tror det er en kombinasjon. Vi har en fantastisk vilje og lyst til å vinne både i stallen og trenerne. Nå ser vi fram til å spille cupfinale neste helg, fortsatte han til Sky Sports.

Det var håp å spore for Liverpool i en periode. Manchester City startet litt nervøst og Brighton og deres supportere var tydelig gira på å kunne være de som ødela for City.

Det var Liverpool som tok ledelsen først, og City havnet sågår under. Da levde håpet for alvor, men baklengsmålet virket å vekke Guardiolas disipler og derfra og inn svant drømmen om Liverpools første ligatittel i Premier League-æraen mer og mer.

Men til slutt ble det en parademarsj for Manchester City.

SE TV: Liverpool øynet et håp om ligagull i første omgang, men Manchester City ville det annerledes. Video: Jesper N. Finsveen / Dagbladet Vis mer

Ny supersesong

For første gang på 10 år klarte fjorårets ligavinner å forsvare Premier League-tittelen. Dermed ble Pep Guardiola bare den tredje manageren siden Premier League ble startet i 1992 som klarer å forsvare et ligagull, etter Sir Alex Ferguson og José Mourinho.

Pep Guardiolas mannskap passerte 100 poeng som første lag i den engelske toppdivisjonen forrige sesong. I år endte de på 98 og holdt unna for Liverpools fantastiske sesong.

Kampen var en god pekepinn på hva som har gjort Manchester City til ligamestere denne sesongen. Mål fra fire forskjellige spillere gjorde City til vinnere.

Med fjorårets store spiller, Kevin De Bruyne, ute i store deler av denne sesongen, har en rekke spillere stått fram i årets lag. Sergio Agüero var som alltid med i toppscorerkampen, mens Raheem Sterling tok nok et steg mot verdenstoppen og leverte mål og målgivende, mens

Snudde etter sjokkmål

Brighton viste fra start at de ikke hadde noen planer om å legge seg mot ligalederne.

Da Glenn Murray sjokkerte alle ved å sende de hvite og blå i ledelsen etter en knapp halvtime, tentes for alvor håpet lenger nord i England, hvor Sadio Mané hadde gitt Liverpool ledelsen.

City skulle bare bruke åtte minutter på å stoppe drømmingen deres.

Bare 83 sekunder etter at Brighton hadde tatt ledelsen, sørget Sergio Agüero for at det ikke lengre var tilfelle. Med sitt 21. seriemål for sesongen stoppet han den verste neglebitingen for City-fansen før de hadde rukket å begynne helt.

Så var det City sin tur til å score fra en corner. Aymeric Laporte gjorde opp for å ha tapt duellen mot Murray da Brighton tok ledelsen tidlig. Etter 36 minutter steg den franske forsvareren til værs og stanget gjestene i ledelsen på godt.

Roet nervene

Riyad Mahrez ble hentet for store summer før årets sesong og mannen som var helt sensasjonell da Leicester sikret seg ligagull for tre sesonger skulle gi City enda en dimensjon denne sesongen. Algerieren har imidlertid slitt stort i sin første sesong i lyseblått.

Mot Brighton fikk Mahrez likevel sjansen fra start av Pep Guardiola og etter en drøy time var det nettopp han som kunne stilne all tvil om hvor ligagullet skulle havne.

28-åringen fikk ballen sentralt og dro sin patenterte skuddfinte før han dunket ballen i krysset med høyrefoten. Da kunne Manchester City-fansen for alvor begynne å feire nok en ligatittel og fra tribunen runget «Campione, campione» fra bortefansen.

BAMSEKLEM: Manchester Citys Vincent Kompany gir Pep Guardiola en god klem etter å ha blitt byttet ut rett før full tid. Foto: NTB scanpix
BAMSEKLEM: Manchester Citys Vincent Kompany gir Pep Guardiola en god klem etter å ha blitt byttet ut rett før full tid. Foto: NTB scanpix Vis mer

De fikk ennå mer å juble for da Ilkay Gündogan på praktfullt vis vridde et frispark fra 25 meter opp i vinkelen.

Dermed kunne feiringen ta helt av for Guardiola og hans menn på benken.

Fem minutter før full tid ble Manchester Citys kaptein og legende Vincent Kompany takket av fra både borte- og hjemmefansen i det som kan ha vært hans aller siste kamp for laget han har ledet til fire ligatitler.

Selv om han har blitt brukt mindre og mindre spilte belgieren en avgjørende rolle også i denne serieinnspurten. I forrige serierunde banket han ballen i krysset fra langt hold og ga City det ene målet som var nok til å slå Burnley.

På vei av banen ga han Pep Guardiola som har brukt kapteinen nå mot slutten , når tittelen har stått på spill i de siste serierundene, mer enn i resten av sesongen.