SØLVGUTTER:
Det norske herrelaget med Olav Lundanes, Anders Nordberg og Carl Waaler Kaasunder løp inn til sølv på den avsluttende stafetten under VM i orientering lørdag.
Foto: SÖREN ANDERSSON / Scanpix
SØLVGUTTER: Det norske herrelaget med Olav Lundanes, Anders Nordberg og Carl Waaler Kaasunder løp inn til sølv på den avsluttende stafetten under VM i orientering lørdag. Foto: SÖREN ANDERSSON / ScanpixVis mer

Sikret norsk VM-sølv i orientering

- Jeg bommet på tredje siste post, sier ankermannen.

Det norske herrelaget sto for Norges beste prestasjon i orienterings-VM ved å løpe inn til sølv på den avsluttende stafetten lørdag.

- I dag tapte vi for en gigant i orienteringssammenheng, kanskje den største noensinne. At Olav (Lundanes) la press på ham er kjempebra, sa landslagssjef Petter Thoresen til NTB etter at Thierry Gueorgiou løp vertsnasjonen Frankrike inn til gull.

De norske gjorde sitt beste for å nekte Gueorgiou hans tredje gull i mesterskapet, men det holdt ikke.

Lundanes løp Norges ankeretappe, men kunne ikke gjøre noe med Thierry Gueorgiou, som har vært utilnærmelig hele mesterskapet. Den norske leiren var likevel storfornøyd med annenplassen.

Lundanes løp ut sammen med franske Gueorgiou, David Andersson fra Sverige og sveitsiske Daniel Hubmann på den siste etappen. I mål vant Frankrike med over fire minutters margin til Norge. Sverige løp inn til bronsen ni sekunder bak nordmennene.

- Jeg løp for gull. Fysisk følte jeg meg veldig bra, og jeg hadde ingen problemer med å følge rykket til Thierry Gueorgiou ut av stadion. Det var et godt løp av meg helt til jeg bommet på tredje siste post, sa Lundanes.

Gjennomført Carl Waaler Kaas løp Norge i ledelsen på den første etappen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg hadde bestemt meg for å kjøre sikkert i dag. Den planen klarte jeg å gjennomføre, og det var deilig å komme først inn, sa han.

Anders Nordberg skaffet seg en solid ledelse innledningsvis på annen etappe, men gjorde etter hvert noen feil som tillot nasjonene bak å ta inn forspranget.

- Jeg mener selv at dette er nivået mitt, og de andre prestasjonene mine i VM er ikke helt representative, sa Nordberg.

Fire lag kom til siste veksling i løpet av seks sekunder. Nordberg og Norge var sist av disse, mens Sverige ledet an foran Frankrike og Italia.

Ingen fare På siste etappe var det likevel ingen som kunne stille opp mot Thierry Gueorgiou. Franskmannen vant suverene gull på både langdistanse og mellomdistanse tidligere i mesterskapet, og han var like suveren da stafetten skulle avgjøres. Lundanes måtte nøye seg med å sikre sølvet.

- Selv om Sverige stemplet like bak meg på tredje siste post, var det aldri noen fare, sa han.

(NTB)