Sikret økonomisk

Allerede før sin første proffturnering er Suzann Pettersen (19) sikret økonomisk de tre neste årene.

Det bekrefter Jan Ove Nystuen i International Management Group (IMG), som har ordnet avtalene for den ferske golfproffen.

- Interessen rundt Suzann har vært stor, og nå kan hun konsentrere seg fullt og helt om å spille golf i årene som kommer, sier Nystuen.

Jenta som først er ute av ten-årene 7. april har ofret videre utdannelse til fordel for full satsing på golf. Økonomien i bunn gir god trygghet.

- Nå slipper jeg å tenke på penger og kan fokusere på å bli så bra at jeg i løpet av de tre neste årene kvalifiserer meg til USA-touren. Det er der de store pengene ligger, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

Til USA i dag

I dag setter hun seg på flyet til Orlando i Florida, hvor hun skal trene og teste utstyr foran sin proffdebut i Italia i mai.

I Florida skal hun trene med en av Europas aller beste golfspillere, svenske Robert Karlsson - som i øyeblikket ligger på 10. plass på pengelista på europatouren.

- Det betyr mye for meg å få så god matching. I et så proft miljø vil jeg også heve meg, sier fjorårets amatør-verdensmester.

Snart frisk

Suzann pådro seg tretthetsbrudd i foten i desember. Fortsatt kjenner hun litt til smertene.

Men i løpet av et par uker regner hun med at skaden er helt leget. Dermed er Suzann i rute for et comeback i mai.

- På grunn av fotskaden har jeg hatt god til fysisk trening, så jeg er i veldig god form. Med et par ukers golfspilling skal jeg være på samme nivå igjen. For å si det sånn: Jeg reiser ikke på turneringer bare for å delta, smiler den ambisiøse Oslo-jenta.

200 reisedøgn

De neste årene regner hun med over 200 reisedøgn i året.

- Miljøet i proffverdenen er nok mye tøffere enn som amatør, men det er dette livet jeg har lyst på, så all reisingen vil ikke plage meg.

- På grunn av skaden har jeg sittet nok stille de siste månedene, nå er jeg skikkelig sugen på å komme skikkelig i gang, sier Suzann Pettersen.

<B>SNART FRISK:</B> Suzann Pettersen pådro seg et tretthetsbrudd i foten i desember. Snart er hun tilbake som proff på golfbanen.