OPPRYKK: KFUM-fansen kunne juble for opprykk i dag. Her fra cupkampen mot Vålerenga i fjor.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
OPPRYKK: KFUM-fansen kunne juble for opprykk i dag. Her fra cupkampen mot Vålerenga i fjor. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

KFUM klar for OBOS-ligaen etter sammenlagtseier mot Åsane

Sikret opprykk etter dramatisk snuoperasjon

KFUM Oslo havnet bakpå i returoppgjøret mot Åsane i kvalifiseringen til 1. divisjon, men slo kraftig tilbake, vant 3-1 i Bergen og 4-3 sammenlagt søndag.

Det betyr at KFUM Oslo gjør comeback på nest øverste nivå i norsk fotball, mens Åsane må ta den tunge turen ned til 2. divisjon.

Åsane hadde 2-1-seier fra Oslo å gå på, og det så enda bedre ut da Magnus Bruun-Hanssen ga bergenserne ledelsen da han var nådeløs i feltet etter 17 minutter.

KFUM Oslo produserte store sjanser på rekke og rad og hadde avslutninger i tverrliggeren og som ble reddet på streken, men det sto 1-0 til hjemmelaget og 3-1 sammenlagt til pause.

Men da Lars Olden Larsen gjorde som i første oppgjør og scoret til 1-1, fikk bortelaget håp om å gå opp en divisjon. Håkon Lorentzen fikk sjansen til å avgjøre, men skuddet ble reddet på streken. Erik Huseklepp ble også kastet innpå, til ingen nytte.

I stedet ordnet toppscorer Moses Mawa og Stian Sortevik 3-1-seier og 4-3 sammenlagt.

Etter kampslutt kunne benken storme banen, mens Åsane-spillerne lå utslått på kunstgresset. KFUM Oslo kom til kvalifiseringsoppgjøret mot Åsane etter å ha slått ut Per-Mathias Høgmos Fredrikstad.