Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sikret poeng med sen utlikning

To minutter før slutt reddet Bendik Bye poeng for Kristiansund.

POENGDELING: Start så lenge ut til å kunne ta en sjelden seier. Så utliknet hjemmelaget. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån
POENGDELING: Start så lenge ut til å kunne ta en sjelden seier. Så utliknet hjemmelaget. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Start så lenge ut til å ta viktig og sjelden borteseier, men like før slutt sikret Bendik Bye 1-1 og poengdeling for Kristiansund.

Sørlendingene mistet dermed viktige poeng i kampen for tilværelsen i Eliteserien. Med seier ville de vært à poeng med Stabæk på kvalifiseringsplass og Lillestrøm før deres oppgjør mot Vålerenga.

Likevel måtte Kjetil Rekdals menn ta til takke med ett poeng. Ettersom lagene hadde hver sin omgang, var resultatet rettferdig. Herolind Shala og Bendik Bye sørget for kampens scoringer.

Start har nå 31 bortekamper på rad uten seier og ligger fremdeles nest sist. Kristiansund innehar 9.-plassen.

Fortjent Start-ledelse

Det var sørlendingene som førte kampen og leverte varene i førsteomgang.

Etter en drøy halvtime fikk gultrøyene lønn for strevet da Herolind Shala satte inn sitt første Start-mål.

Aliou Coly prøvde å avverge Elliot Käcks innlegg, men taklingspasningen endte hos Shala som skjøt i mål via Kristiansund-keeper Sean McDermott fra Kristiansand.

Hjemmelaget kom mer inn i kampen etter scoringen, men Kjetil Rekdals menn holdt unna til pause.

Enveiskjøring

Kjetil Rekdals menn gikk ut for å forsvare seieren som det var det kjæreste de eide. Kristiansund stanget og stanget, men sørlendingene holdt lenge unna. Et annet skår i gleden for vertene var at kaptein Dan Peter Ulvestad måtte ut med en skade ti minutter etter pause.

Like før slutt hindret Käck utligning på strek, men tross iherdig Start-innsats skulle Kristiansund få hull på byllen.

To minutter før slutt var Sondre Sørli både god og heldig da han fikk servert Bendik Bye som fikk prikket inn 1-1 til sørlendingenes store fortvilelse.

Tungt kunne blitt verre bare minuttet senere da Christoffer Aasbak sendte av gårde et hardt frispark, men Jonas Deumeland vartet opp med en praktredning. Dermed ble det poengdeling på Kristiansund stadion

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!