Sikret seg mot benketilværelsen

Martin Andresen (27) velger friheten, og ønsket derfor bare en avtale med Blackburn fram til sommeren.

Stabæk-spilleren dro rett fra medisinsk test i Blackburn til bridgeturnering i Bergen i går. Der spilte han kortene sine riktig, og signerte en utlånsavtale som gjør at han selv sitter igjen med spar-esset om sin egen framtid som fotballspiller.

- Det er godt å ha undertegnet, og jeg er veldig fornøyd med en utlånsavtale til 30. juni. Nå får jeg muligheten til å se hvordan klubben er, og har full frihet til å gjøre hva jeg vil til sommeren, sier Andresen til Dagbladet.

Mer moden

Dermed unngår han å havne i samme situasjon som i det mislykkede oppholdet i Wimbledon sist han prøvde seg i England i 1999. Nå får han prøve seg på engelske grassmatter fram til sommeren. Går det bra er muligheten for ny kontrakt store, går det dårlig er han Stabæk-spiller igjen fra sommeren og til kontrakten hans går ut ved nyttår.

Men Andresen selv tror det skal gå bedre denne gangen.

- Jeg er en mye bedre spiller i dag og er mer moden, sier han.

Gode muligheter

Mandag drar Andresen til Blackburn for å starte hardtreningen, men agent Rune Hauge holder kortene tett til brystet om hvor mye Andresen kommer til å tjene.

- Han får lønn og Stabæk får leie. Men han kommer helt sikker til å overleve på det han får, sier Hauge om den saken.

Han mener midtbanestrategen vil ha gode muligheter til å spille seg inn på laget.

- Ifølge manageren er muligheten gode, og det var en viktig del for oss å få avklart. Og Martin kommer ikke til å spille venstreback, spøker Hauge.

Bridgeavtale Heller ikke Stabæk vil si noe om hvor mye de får betalt av Blackburn for å låne bort sin beste spiller.

- Når det først ble slik det ble er vi fornøyd, selv om vi helst hadde sett at det ble et salg. Nå får vi dra nytte av Martin i andre del av sesongen. Vi kommer også til å finne en erstatter, men det er for tidlig å si om det blir på lån eller om vi kjøper noen, sier sportslig leder Tom Schelvan.

Til tross for alt oppstyret rundt kontrakten i går, greide Andresen også å holde konsentrasjonen på bridegeturneringen. Hvor han og makkeren ligger på 5. plass etter første dag.

- Jeg har heldigvis en makker som ikke gjør feil, sier Andresen.

- Men hvordan blir det med bridge i England da?

- Det er heldigvis litt bridgeklubber i Manchester, og jeg har allerede sikret meg en bridgeavtale der på onsdag, forteller Andresen.

BLACKBURN-SPILLER: I går skrev Martin Andresen under for Blackburn. I første omgang en utlånsavtale fram til sommeren.