Viktor Hovland:

Sikret seg PGA-billett

Viktor Hovland leverte også under siste runde i Albertsons Boise Open søndag. Han endte på delt andreplass, mer enn nok til å sikre seg PGA-tourkortet.

PGA-TOUR: Viktor Hovland er en av to nordmenn som skal spille i PGA-touren, golfens ypperste selskap, neste sesong. Foto: AP / NTB scanpix
PGA-TOUR: Viktor Hovland er en av to nordmenn som skal spille i PGA-touren, golfens ypperste selskap, neste sesong. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norge har dermed for første gang to spillere som skal delta i PGA-touren i neste sesong, som ses på som golfens gjeveste selskap.

Der får Hovland følge med studiekompisen Kristoffer Ventura.

Hovland ledet før søndagens fjerde og siste runde i Boise, men måtte se seg slått av amerikaneren Matthew NeSmith. Andreplassen deler han med Brandon Hagy, også han fra USA.

Sikret billett

21-åringen fra Oslo spilte en 68-runde, tre under par. Det er han svakeste runde i turneringen, men det var nok til å sikre seg PGA-tourkortet, hvor kravet var være blant de 25 beste.

Søndag spilte han på par på første hull, før han leverte en birdie ved neste hull. To hull seinere fikk han en bogey, men hentet seg inn igjen med nok en birdie på 6. hull. På 9. og 10. hull spilte han til birdies, før han fikk bogey igjen på det neste hullet.

Nok en bogey fikk han på 13. hull, før han på de fem siste hullene fikk to birdies.

Korn Ferry Finals avsluttes neste helg, og der har Hovland har mulighet til å vinne sammendraget, skriver Norsk Golf.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer