Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sikret seier med vanvittig avslutning

Det norske kvinnelaget i stafett vant for andre gang på rad etter en strålende ankeretappe av Marte Olsbu Røiseland.

SEIER: De norske jentene tok nok en stafettseier. Bilder fra NRK. Vis mer

En fantastisk sisterunde av Marte Olsbu Røiseland sikret Norges andre stafettseier på rad på kvinnesiden.

Det var for første gang siden 2005 at Norge vinner to strake stafetter.

Olsbu Røiseland hentet inn over 15 sekunder på russike Jekaterina Jurlova-Percht på første halvdel av den siste runden og fullstendig parkerte konkurrenten mot slutten.

Det gjorde Olsbu Røiseland etter prikkfri skyting på den liggende skytingen og kun et ekstraskudd og lynrask skyting på den stående, før hun avgjorde i løypa.

NERVØS: I sin egen podcast, «Kant ut», deler Ingrid Landmark Tandrevold vidt og bredt om livet som skiskytter og utfordringene som kan kan oppstå midt i et VM-renn. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Det er ingen som klarer å holde følge med Marte på sisterunden, roste Ingrid Landmark Tandrevold til NRK etterpå.

Russland endte på andreplass, mens Sveits spurtet inn til en tredjeplass.

Karoline Knotten startet for det norske laget og gikk en fin åpningsetappe på stafetten. Hun åpnet strålende med fullt hus på liggende skyting. 24-åringen brukte ett ekstraskudd på sin andre skyting, men Norge hang likevel meget godt med og vekslet kun 12 sekunder bak ledelsen.

- Det er imponerende, det sier noe om laget de har klart å bygge opp. De har ofte hatt tre gode, men falt litt gjennom med fjerde, men nå har de fire gode på laget, roser NRKs ekspert Emil Hegle Svendsen.

Det var gårsdagens andrekvinne i sprinten, Ingrid Landmark Tandrevold som slet mest på det norske laget i dag. Hun vekslet til slutt 1.06 bak ledelsen etter sin etappe etter å ha skutt på seg en strafferunde på dagens stafett.

Tiril Eckhoff hentet inn halvparten av forspranget før hun vekslet. Ekchoff brukte ett ekstraskudd på sin første skyting, men ved passering hadde hun tatt inn cirka ti sekunder på teten. 29-åringen brukte ett ekstraskudd også på stående, og siden tetlagene slet på standplass, var Ekchoff på fjerdeplass etter sin andre skyting, drøye 40 sekunder bak Russland.