Sikret seieren i årets første kast

- Imponerende av Andreas, sier sportssjefen.

Spydkasteren Andreas Thorkildsen vant sesongåpningen i Super Grand Prix-stevnet i Doha. Vinnerkastet var på solide 87,59 meter.

Thorkildsen er blant Norges store gullhåp i OL i Beijing i august, og sørlendingen viste fredag at han ligger godt i rute til sesongens hovedmål. Da skal han forsvare gullet sitt fra Aten-lekene for fire år siden.

Fredagens seier ga derfor sørlendingen en flott start på sesongen, og det var allerede fra første kast. Vinnerkastet på 87,59 meter er nest best i verden i år. 

- Dette var bra, ingen tvil om det. En veldig fin åpning på sesongen, sa trener Åsmund Martinsen til NTB.

Jevne kast

Treneren var godt fornøyd med sin elev etter seieren i Doha. Martinsen hadde før stevnet spådd at Thorkildsen kunne nå 85-90 meter. Det fikk han rett i.

Thorkildsens kastet 87,59 meter i sitt første kast, og det holdt til seier. Han kastet også 86,14 og 87,58, mens ett kast var dødt. 

- Han hadde jevne kast, mens på det som ble dødt, var han så vidt over streken, fortalte Martinsen.

Sikret seieren i årets første kast

Sportssjef Ketil Tømmernes i Norges Fri-idrettsforbund var også svært imponert over det han så av Thorkildsen. 

- Det er imponerende at han presterer slik med tre så gode kast i det første stevnet. Dette lover godt, sa Tømmernes til NTB.

Få stevner

Fortsatt er det tre og en halv måned til Thorkildsen skal kaste for gull i Beijing. Før den tid satser han ikke på mer enn sju stevner, inkludert Doha, i oppkjøringen til lekene. 

- Det er for å ha god tid til konkurransene, slik at vi kan gjøre justeringer og få trent. Hvis stevnene kommer for tett, vil det nesten ikke bli tid til trening. Det er greit å ha litt rom mellom hver konkurranse, forklarte Martinsen.

Søndag reiser Thorkildsen hjem til Norge, før Golden League-stevnene i Berlin og Oslo står for tur. 26-åringen har lyst til å vise seg fram på hjemmebane under Bislett Games 6. juni. 

- Bislett Games er en konkurranse der vi ønsker å gjøre det bra. Vi får jobbe videre og ta med oss denne konkurransen, sa Martinsen.

Ingen av Thorkildsens største rivaler var med i stevnet i Qatar. Australieren Jarrod Bannister har det lengste kastet i verden i år med 89,02 meter.

VISTE STYRKE: Andreas Thorkildsen vant i åpningsstevnet i Qatar. Foto: AP
VISTE STYRKE: Andreas Thorkildsen vant i åpningsstevnet i Qatar. Foto: AP Vis mer

(NTB)