Sikret seriegull - fikk sparken

Historien gjentok seg.

(Dagbladet.no): Søndag for to uker siden ledet Fabio Capello Real Madrid til topps i den spanske serien - for første gang på fire år.

Men det var tydeligvis ikke nok, for i dag fikk italieneren sparken fra «den kongelige klubb», skriver den spanske sportsavisa Marca.

- Det var en vanskelig avgjørelse. Men vi tror ikke at Fabio Capello er rett mann til å lede Real Madrid i framtida, med tanke på hva klubben ønsker å oppnå, sier Pedja Mijatovic.

Fikk beskjed på ferie

Klubbens sportsdirektør avskjediget først assistenttrener Franco Baldini, før en Kina-ferierende Capello fikk beskjed om at han står uten jobb i dag.

61-åringen har trent Real Madrid i to omganger. Første gang var i 1996/-97-sesongen, og også da vant Real Madrid La Liga.

Etter dette fulgte et knapt tiår som manager i italiensk fotball, sist for Juventus, før Capello returnerte til Madrid i fjor.

Schuster ny trener?

Oppholdet i Spania ble altså like kort denne gangen, til tross for at Capello fortsatt hadde to år igjen av kontrakten da den ble avsluttet i dag.

FRA DETTE...: Fabio Capello bidro til å sikre Real Madrid seriegullet i årets spanske toppserie. Foto: VICTOR FRAILE/REUTERS/SCANPIX
FRA DETTE...: Fabio Capello bidro til å sikre Real Madrid seriegullet i årets spanske toppserie. Foto: VICTOR FRAILE/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Hvem som overtar etter den suksessrike Capello, er foreløpig ikke klart, men den tyske Getafe-treneren Bernd Schuster regnes som favoritt.

- Nå har vi tid til å tenke over hvem som bør bli klubbens neste sjef, sier Mijatovic.

Kanskje føler også Capello at han burde fått mer tid.

Sikret seriegull - fikk sparken
...TIL DETTE: Fabio Capello skal i dag ha fått sparken som manager for den spanske storklubben Real Madrid.