Siktelse etter corona-lekkasje

Den positive coronatesten til Omar Elabdellaoui (29) ble lekket ut før fotballandslagets visekaptein visste noe selv. Nå bekrefter politiet siktelse i saken.

TESTET POSITIVT: Omar Elabdellaoui. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
TESTET POSITIVT: Omar Elabdellaoui. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I midten av november i fjor avla Omar Elabdellaoui en positiv coronatest under fotballandslaget samling i Oslo. Dette førte til at kampen mot Romania i Nations League ble avlyst.

Det var om kvelden torsdag 12. november at det var klart at Galatasaray-spilleren hadde testet positivt for corona. Bare et par timer seinere fikk landslagets daværende mediesjef, Svein Graff, en telefon fra VG over midnatt.

Avisa hadde spørsmål rundt den positive coronatesten til Elabdellaoui. Men da visste verken Elabdellaoui - eller noen på landslaget - at han hadde testet positivt.

Saken ble anmeldt for brudd på taushetsplikten.

Helle Brabrand, politiadvokat i Oslo politidistrikt, bekrefter overfor Dagbladet at det nå er tatt ut siktelse i saken. Siktelsen går på brudd på taushetsplikten.

Hun sier:

- Politiet vil i dag (fredag) sende begjæring til tingretten om rettslige etterforskningsskritt, noe som tilsier at det er tatt ut siktelse i saken. Nå er det opp til tingretten å vurdere begjæringen.

Hun utdyper:

- For at politiet skal ha mulighet til å igangsette tvangsmidler eller rettslige etterforskningsskritt, må det være mer enn 50 prosent sannsynlighet for at vedkommende som etterforskningsskrittet retter seg mot, har begått handlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer