Sikter mot Allsvenskan

Lillestrøm-trener Arne Erlandsen kan tenke seg å trene et lag i Sverige neste sesong.

Til nå har Arne Erlandsen holdt fullstendig tett om framtida si. Etter sju år som sjef på Åråsen går kontrakten med Lillestrøm ut til høsten. For øyeblikket er det få - om noen - fristende trenerjobber ledig i norsk toppfotball. Viking har sikret seg Roy Hodgson. Odd Grenland har forlenget med Arne Sandstø. I resten av klubbene sitter trenerne relativt trygt.

Nå letter Arne Erlandsen litt på sløret. Og røper overfor Dagbladet at han håper på å fortsette karrieren i Sverige.

-  Ja, jeg har aldri lagt skjul på det. Jeg må ikke bli boende på Lillestrøm hele mitt liv. Det er på tide å se litt videre, jeg må regne med å flytte, sier han.

Flere aktuelle

Erlandsen er en typisk 4-4-2-trener som passer godt inn i svensk fotballtenking. Og flere interessante jobber kan dukke opp. Trenerjobben i IFK Göteborg blir ganske sikkert ledig. Bosse Johanssons kontrakt går ut denne sesongen. Det samme gjelder trenerjobben i AIK. Der var Patrick Englund sett på som en reserveløsning etter at Richard Money sa opp jobben i april. Nå hevder klubbledelsen riktignok at de ønsker å beholde ham i jobben ut neste sesong. Men AIK sliter voldsomt og ligger helt nede på 11. plass på tabellen. Der kan alt skje.

-  Mitt neste lag trenger ikke å være et lag som spiller helt likt Lillestrøm. Og det viktigste for meg er å jobbe med ei gruppe som hele tida ønsker å bli bedre. Det blir vesentlig for meg, sier Erlandsen som ikke vil avkrefte at han allerede er i kontakt med aktuelle klubber.

Allsvenskan bedre

Mange har sperret opp øynene etter at Erlandsen la om til 4-3-3 da Magnus Powell ble skadd tidligere i vår. Den mest fanatiske 4-4-2-treneren i Norge var plutselig villig til å endre. Siden har LSK skutt fart oppover tabellen, og det er absolutt ikke en ulempe for jobbsøkende Erlandsen at han ikke framstår som fastlåst i tenkinga.

-  Det får andre bedømme, sier Erlandsen.

Men han vurderer gjerne kvaliteten på den svenske klubbfotballen opp mot den norske.

-  Ut fra hva vi så på La Manga i vår, så nærmer de seg Tippeligaen når det gjelder fysikk og duellspill, sier Erlandsen.

IKKE BUFAST: - Jeg må ikke bli boende på Lillestrøm hele mitt liv. Det er på tide å se litt videre, og jeg må regne med å flytte, sier Arne Erlandsen.