Siktet tippekommisjonær løslates

Politiet har sikret seg nødvendige bevis.

LØSLATES: Tippekommisjonæren, som driver denne kiosken i Oslo sentrum, blir løslatt fredag etter at politiet føler de har sikret nødvendige bevis mot ham. Foto: Christian Monge Hugsted
LØSLATES: Tippekommisjonæren, som driver denne kiosken i Oslo sentrum, blir løslatt fredag etter at politiet føler de har sikret nødvendige bevis mot ham. Foto: Christian Monge Hugsted Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet har sikret seg nødvendige bevis mot den siktede tippekommisjonæren i kampfiksingssaken. Ifølge VG løslates 56-åringen fra varetekt fredag.

Mannen er fremdeles siktet for korrupsjon, bedrageri og påvirkningshandel, men ifølge avisen vil ikke politiet be om forlenget fengsling fredag.

Hovedårsaken er at den siktede mannen, etter råd fra sin advokat, ikke vil avhøres videre.

- Siktede ønsker ikke å avgi politiforklaring nå. Vi har i fengslingsperioden sikret de nødvendige bevisene, og det er derfor ikke grunnlag for fortsatt varetektsfengsling. Men siktelsen mot ham opprettholdes, sier politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo-politiet til VG.

56-åringen nekter å ha hatt kjennskap til de to kampene som er under mistanke for kampfiksing. Tre fotballspillere fra Follo og én fra Asker er også siktet i saken. Mannens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, mener det ville vært urettferdig om hans klient satt fengslet, mens de siktede spillerne ikke er i varetekt.

- Det er ingen logikk i det. Så politiet gjør det riktige her.

- Når det gjelder avhørene, har han allerede forklart seg til politiet, og jeg har bedt ham avstå fra videre avhør fram til jeg har satt meg bedre inn i politiets dokumenter, sier Furuholmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer