Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Siktet tippekommisjonær løslates

Politiet har sikret seg nødvendige bevis.

LØSLATES: Tippekommisjonæren, som driver denne kiosken i Oslo sentrum, blir løslatt fredag etter at politiet føler de har sikret nødvendige bevis mot ham. Foto: Christian Monge Hugsted
LØSLATES: Tippekommisjonæren, som driver denne kiosken i Oslo sentrum, blir løslatt fredag etter at politiet føler de har sikret nødvendige bevis mot ham. Foto: Christian Monge Hugsted Vis mer

Politiet har sikret seg nødvendige bevis mot den siktede tippekommisjonæren i kampfiksingssaken. Ifølge VG løslates 56-åringen fra varetekt fredag.

Mannen er fremdeles siktet for korrupsjon, bedrageri og påvirkningshandel, men ifølge avisen vil ikke politiet be om forlenget fengsling fredag.

Hovedårsaken er at den siktede mannen, etter råd fra sin advokat, ikke vil avhøres videre.

- Siktede ønsker ikke å avgi politiforklaring nå. Vi har i fengslingsperioden sikret de nødvendige bevisene, og det er derfor ikke grunnlag for fortsatt varetektsfengsling. Men siktelsen mot ham opprettholdes, sier politiadvokat Ragnvald Brekke i Oslo-politiet til VG.

56-åringen nekter å ha hatt kjennskap til de to kampene som er under mistanke for kampfiksing. Tre fotballspillere fra Follo og én fra Asker er også siktet i saken. Mannens forsvarer, advokat Morten Furuholmen, mener det ville vært urettferdig om hans klient satt fengslet, mens de siktede spillerne ikke er i varetekt.

- Det er ingen logikk i det. Så politiet gjør det riktige her.

- Når det gjelder avhørene, har han allerede forklart seg til politiet, og jeg har bedt ham avstå fra videre avhør fram til jeg har satt meg bedre inn i politiets dokumenter, sier Furuholmen.

Siktelsen mot tippekommisjonæren har en strafferamme på 10 års fengsel.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media