Siktet toppidrettsutøver risikerer fire års fengsel for samboervold

Skal avhøres igjen.

ALVORLIG SIKTELSE: Toppidrettsutøveren er siktet etter straffelovens paragraf 219, første ledd, som har en strafferamme på inntil fire års fengsel.
Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix
ALVORLIG SIKTELSE: Toppidrettsutøveren er siktet etter straffelovens paragraf 219, første ledd, som har en strafferamme på inntil fire års fengsel. Foto: Dag G Nordsveen / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Toppidrettsutøveren som er siktet for å ha utøvd vold mot sin samboer i deres felles hjem, risikerer fengsel i inntil fire år etter siktelsen.

Idrettsutøveren, som har representert Norge i flere store mesterskap, er nå siktet etter straffelovens paragraf 219, første ledd, får Dagbladet opplyst av politiadvokaten som nå håndterer saken.

- Det er én siktet i saken og siktelsen lyder på straffelovens § 219 første ledd, sier politiadvokat Anne Siv Åvitsland til Dagbladet.

Strafferammen er fengsel i inntil fire år, med mindre «fornærmede som følge av handlingen dør eller får betydelig skade på legeme eller helse». Da er strafferammen seks år.

Idrettsutøverens samboer skal selv ha ringt politiet etter hendelsen natt til lørdag. Hun skal så ha blitt avhørt i parets hjem, før hun ble kjørt til undersøkelser på sykehus.

Samboerskapet er nå over, og samboerens advokat, John Christian Elden, bekreftet overfor Dagbladet i går at forholdet også er anmeldt.

- Det var et såpass alvorlig overfall at jeg er kalt inn som bistandsadvokat, sa Elden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer