Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hopp:

Silje (17) frykter for OL-drømmen

Kvotetrøbbel for hoppjentene.

BEKYMRING: Silje Opseth drømmer om OL-tur, men Norge mangler kvoteplasser på jentesiden. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix<div><br></div>
BEKYMRING: Silje Opseth drømmer om OL-tur, men Norge mangler kvoteplasser på jentesiden. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Vis mer

Maren Lundby er ensom i verdenstoppen. Mangel på hoppjenter i verdenscupen kan knuse Silje Opseths OL-drøm.

Opseth fikk sin VM-debut i Lahti, hvor hun kom til finaleomgangen i det individuelle rennet og deltok i mikskonkurransen. Veien til OL er lengre for Holeværingen-hopperen.

– Jeg tror det blir tøft. Foreløpig har Norge bare en kvoteplass på damesiden. Det må hoppes inn flere kvoteplasser om jeg skal få reise til OL, sier hopptalentet.

Hun endte på 23.-plass i helgens Holmenkollrenn, men tok bare åtte verdenscuppoeng gjennom sesongen.

– Jeg er villig til å kjempe for flere plasser. Det er jeg absolutt Jeg skal gjøre mitt beste, men det blir en tøff kamp om å komme dit, sier 17-åringen om veien til Pyeongchang i Sør-Korea – hvor neste års OL-arrangeres.

VM-tårer

Opseth fikk sin runde i rampelyset etter de berømte tårene som strømmet på etter det mislykkede hoppet på 67,5 meter i mikskonkurransen.

– Tiden etter VM har vært normal. Jeg brukte litt tid på å samle meg etter den siste VM-skuffelsen, så ærlig skal jeg være, innrømmer Buskerud-jenta.

– Men jeg har bygget meg opp igjen, og vet at jeg har mange flere VM å se fram til, sier Opseth.

På hjemmebane merker hun ikke så stor forskjell, selv om hun ble en liten medieyndling under Lahti-VM.

– De hjemme sier ikke så mye. Venner og familie har oppført seg akkurat som vanlig, og har heldigvis ikke villet hause det opp noe mer, sier Opseth.

Får konkurranse

Hun får konkurranse fra Readys Anniken Mork om en eventuell plass sammen med Maren Lundby i 2018-OL.

– OL blir viktigst. Det er ingen hemmelighet. Jeg kommer til å gi alt for å komme dit. Ja, ikke bare komme dit, men gjøre det ganske bra, sier Mork.

Norge kan maks delta med fire jenter i OL-rennet, men vinterens resultater tyder ikke på at Lundby får med seg lagvenninner til Sør-Korea.

Foreløpig er Opseth, Mork og Anna Odine Strøm rangert fra 37.- til 46.-plass på rankingen. De må inn blant de 35 beste for å kunne vurderes for OL-tur. Både Sommer Grand Prix og verdenscup fram til midten av januar 2018 vil telle.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media