Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Silje Norendal falt fra finalebilletten

Må kjøre semifinale.

FEILET: Silje Norendal klarte ikke å kvalifisere seg til finalen i slopestyle. Dermed må hun kjære semifinale. Foto: AP Photo/Julie Jacobson/NTB Scanpix
FEILET: Silje Norendal klarte ikke å kvalifisere seg til finalen i slopestyle. Dermed må hun kjære semifinale. Foto: AP Photo/Julie Jacobson/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter en dag med både opp- og nedturer sett med norske snowboard-øyne, var Silje Norendal siste utøver ut i Sotsji.

Kongsberg-jenta er blant gullfavorittene i slopestyle, og i dag var det kvalifisering til søndagens finalerenn. Kjersti Buaas falt som kjent i sitt andre forsøk i første heat, etter å ha mislyktes i første forsøk.

Heller ikke Norendal fikk det til i sitt første run.

Mistet kontrollen Allerede på railene i starten av løypa hadde hun litt trøbbel og var ustø. Inn i hoppene safet hun litt, før hun var nedi på det andre hoppet. Dermed var løpet ødelagt, og det ble med beskjedne 31 poeng.

Det betød at hun måtte treffe på det andre og siste forsøket.

Norendal startet bedre, og lå ganske godt an - fram til det siste hoppet.

Der mistet nemlig 19-åringen kontrollen, og måtte nedi da hun landet. Poengsummen ble 39, noe som var langt ifra nok.

Mer TV-tid Dermed blir det semifinale i helga på Norendal. Selv var hun ikke veldig overrasket.

- Jeg har ikke fått trent skikkelig på det siste hoppet siden jeg kom hit, så det var litt forventet. Nå har jeg blitt vant med løypa, så jeg skal satse alt i semien, sier hun til TV 2.

- Men nå blir det i alle fall enda mer TV-tid, lo Norendal til TV 2.

Anna Gasser fra Øserrike og amerikanske Jaime Anderson ble de to beste i det andre heatet. Gasser og Anderson er de to eneste av de 25 jentene som har fått over 90 poeng så langt i OL.

Elena Koenz (Sveits) og Karly Shorr (USA) tok de to siste finalebillettene.

Hele Norges coronakart