Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Silje Opseth (17) tok til tårene da Norge skuffet: - Den reaksjonen sier det meste

Femteplass på Norge i mixed lagkonkurranse.

DEBUTANT: Silje Opseth tar til tårene, etter at hun mislyktes med et hoop på 67 meter i andre omgang av mixed laghopp under ski-VM 2017 i Lahti, Finland, søndag.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DEBUTANT: Silje Opseth tar til tårene, etter at hun mislyktes med et hoop på 67 meter i andre omgang av mixed laghopp under ski-VM 2017 i Lahti, Finland, søndag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): - Den reaksjonen sier det meste.

Det sa NRK-kommentator Johan Remen Evensen da Silje Opseth (17) landet på 67,5 meter under sitt andre hopp.

Nede på sletta tok Opseth til tårene.

- Det er ikke gøy å bomme sånn på et skihopp, det har aldri hendt meg før i dag, sa Opseth da hun ble intervjuet av NRK etter rennet.

Lengden hennes gjorde det svært vanskelig for Norge å melde seg på i medaljekampen i Lahti VMs mixed-konkurranse i ettermiddag.

Norge endte til slutt på en femteplass med 877,8 poeng

Maktdemonstrasjon av Tyskland

Tyskland dominerte på sin side hele veien, og hadde et solid forsprang på japanske Daiki Ito og østerrikske Stefan Kraft foran de siste hoppene.

Særlig Ito presterte, men Wellinger hoppet 98 meter.

- Han får det til å se så enkelt ut, om hoppet til Andreas Wellinger som plasserte tyskland til topps med 1035.5 poeng foran nevnte Japan og Østerrike.

Verken Andreas Stjernen, Maren Lundby eller Daniel-André Tande presterte hopp i toppklasse.

- Det er som lag vi har sviktet, og Norge har egentlig ikke prestert bedre enn at vi kunne håpe på å kjempe om medalje, og da er ikke dette så overraskende, sa hoppekspert Remen Evensen om rennet til Norge.

Godt førstehopp

Etter endt første omgang, lå Norge også på femteplass.

Silje Opseths første hopp holdt i utgangspunktet til en fjerdeplass før flere lengre hopp fulgte.

- Hører trenerteamet snakke sammen, og de er absolutt fornøyde med hoppet hennes, sa kommentator Johan Remen Evensen om 17-åringens prestasjon.

Midt på treet

Så var det Daniel-André Tandes tur. Han hoppet 91 meter, en halv meter kortere enn i prøveomgangen.

Resultatet ble 209,9 poeng til Norge. Etter hopp lå nordmennene på en syvendeplass etter to hoppere, mens Tyskland var i ledelsen.

- Vi håper at Maren Lundby kan hoppe oss littegrann oppover i denne gruppa, sa NRKs Christian Nilssen.

Lundby hadde et godt renn fredag der hun endte på fjerdeplass. 90.5 meter og 17,5 i stil var nok å avansere til en femteplass, før Andreas Stjernen hoppet sitt hopp.

Stjernen noterte seg for 91 meter, og han sørget for at Norge beholdt femteplassen etter første omgang. På det tidspunktet var det nesten 40 poeng opp til bronseplass, ifølge NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media