Silje Solberg har testet positivt for corona

Marie Davidsen er derfor kalt inn i EM-troppen.

POSITIV TEST: Silje Solberg har testet positivt for corona. Foto: Vidar Ruud / NTB
POSITIV TEST: Silje Solberg har testet positivt for corona. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges landslagskeeper Silje Solberg har fått påvist covid-19. Det er klubben Györ som melder på sine hjemmesider at Solberg testet positivt.

Til sammen er det fire Györ-spillere som har testet positivt, samt et medlem av støtteapparatet. Tre spillere (Anita Görbicz, Szidónia Puhalák og Brigitta Csekő) fikk påvist smitte 10. november, og Solberg fikk påvist smitte på sin andre test etter dette, skriver Györ.

Ifølge klubben skal alle smittede ha det bra etter forholdene og er i karantene hjemme.

«Vi kan bekrefte at Silje Solberg har avlagt positiv test. Marie Davidsen er derfor kalt inn i EM-troppen, slik at vi har tre målvakter når samlingen starter til uka. Vi stoler 100 prosent på at de tre vil være i stand til å gjøre en god jobb for Norge», skriver Lars Kvam, leder av medier og kommunikasjon i Norges Håndballforbund, til Dagbladet.

«Samtidig vil Siljes situasjon bli vurdert fortløpende fremover. Det må bare gå sin gang. Håpet er at hun får en mild variant av sykdommen, og at hun kan bli friskmeldt og klar for spill tidlig nok til at vi får glede av henne under EM», skriver han videre.

Veronica Kristiansen testet også positivt på viruset i slutten av oktober. Hun spiller for samme klubb.

Håndball-EM for kvinner kastets i gang 3. desember, og dette er dårlig nytt for Norge tett på mesterskapet. Silje Solberg er Norges førstevalg mellom stengene, særlig etter at Katrine Lunde meldte forfall på grunn av graviditet.

Tidligere mandag kom meldingen om at mesterskapet ikke vil bli holdt i Norge likevel. Det kan du lese mer om her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer