Norge tar inn tredje målvakt

Silje Solberg inn i Norges VM-tropp

Det er ingen sykdom i den norske VM-troppen før VM-finalen, men Thorir Hergeirsson velger likevel å ta med tre keepere og gi Silje Solberg en plass på benken.

MED I FINALEN: Silje Solberg har hittil bare sittet på tribunen og ikke vært en del av den norske troppen, men før finalen er Solberg tatt inn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
MED I FINALEN: Silje Solberg har hittil bare sittet på tribunen og ikke vært en del av den norske troppen, men før finalen er Solberg tatt inn. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Solberg var ikke en del av den opprinnelige troppen, men har vært med på treninger under mesterskapet. Før finalen har hun fått beskjed om at hun skal sitte på benken.

– For sikkerhets skyld er Silje med på benken. Katrine Lunde var ikke helt i form etter forrige kamp, sa Hergeirsson etter formiddagsøkta på finaledagen.

Det er ingenting som tyder på at Lunde ikke blir spilleklar. Alle tre keeperne trente som normalt før finalen. Kari Aalvik Grimsbø har også utfordringer med kneet. Hun ble operert i mai.

– Men alt tyder på at veterankeeperne spiller, sa Hergeirsson.

Frankrike står på motsatt banehalvdel i finalen søndag.

– Det var god stemning på morgenen. Det kribler litt. Dette er den store dagen og det du drømmer om, sa landslagssjefen.

– Nå gjelder det å nyte det. Så får skjebnen avgjøre.

Det er lærejenta Helene Gigstad Fauske som går ut av troppen etter Solbergs inntog.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer