Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester City slo Stoke på Britannia Stadium

Silva-dobbel mot sjanseløse Stoke

Stoke er på nedrykksplass. Manchester City suser videre mot ligatittelen.

TO MÅL: David Silva kunne strekke armene i været og juble for to scoringer for Stoke. Foto: Pa Photos/Nick Potts
TO MÅL: David Silva kunne strekke armene i været og juble for to scoringer for Stoke. Foto: Pa Photos/Nick Potts Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Stoke – Manchester City 0–2 (0–1)

(Dagbladet): Det er kanskje ikke i kampen mot den suverene serielederen man skal gjøre det, men Stoke begynner snart å få dårlig tid om de skal spille i Premier League også neste sesong.

Det er riktignok åtte kamper igjen og rikelig med poeng å spille om, men én seier på de siste ti kampene lover ikke godt for Paul Lamberts menn.

- Det er ikke lett for oss der nede. Vi vet hva målet er og hva vi må gjøre. Vi må angriåe hver kamp med den samme intensiteten og jeg tror vi skal klare oss, sa Jack Butland til BBC etter kampen.

Mot Manchester City ble det et nytt tap for laget som ligger nest sist i ligaen, og det tok ikke langt tid før de havnet under.

Silva-scoring

Manchester City fikk en drømmestart på kampen mot Stoke da David Silva sendte gjestene i føringen etter ti minutter.

Gabriel Jesus spilte ballen enkelt gjennom vertenes forsvar til Raheem Sterling som kom fossende nedover høyresiden. Engelskmannen slo ballen presist inn i feltet til Silva, som på imponerende trygt vis bredsidet ballen i hjørnet bak en sjanseløs Jack Butland.

Nære selvmål

Stoke la riktignok ned en god innsats gjennom omgangen, og forsøkte å legge press på gjestenes angrepsspillere. Det hindret likevel ikke de lyseblå fra å skape flere gode muligheter.

Det var City som var det dominerende laget de første 45 minuttene, og blant annet Fernandinho og Leroy Sané fikk testet Butland.

Hjemmelaget hadde også litt å by på offensivt, og hadde et par gode sjanser. Nærmest kom imidlertid Stoke da Kyle Walker satte egen keeper på prøve. Høyrebacken sparket bort ballen fra Jesé Rodríguez som var på vei gjennom Citys forsvar, men ballen gikk i en faretruende bue over Ederson. Keeperen rygget raskt mot eget mål, og klarte akkurat å vippe ballen over tverrliggeren med fingertuppene.

Silvas andre

Fire minutter etter pause var alt håp ute for Stoke.

Igjen viste Citys eminente angrepsspillere hva som bor i dem, og nok en gang var det Silva som var hovedmannen. Han spilte ballen til Jesus, som returnerte ballen til midtbanespilleren i en bue over Stokes forsvar. Ballen spratt foran Silva, som sikkert plasserte den inn bak Butland.

Spanjolen har rukket å bli 32 år, men er i sitt livs form denne sesongen. Totalt har det blitt åtte mål og ni målgivende pasninger for midtbaneeleganten denne sesongen.

Sportslig har den siste tiden vært en lang opptur for Silva, men utenfor banen har han hatt det tøft etter nyttår. I januar ble hans første sønn, Mateo, født for tidlig, og siden har hver dag vært en kamp for barnet og familien. City-spilleren har gått glipp av noen kamper for å være hjemme med sønnen.

Merkelig dropp

Mot slutten av andre omgang oppsto det en merkelig situasjon på Britannia Stadium.

Dommeren droppet ballen, og det var en Stoke-spilleren som først tok ballen. Sterling snappet den imidlertid fra han, og stormet fritt mot vertenes mål. Han prøvde å runde keeper, men en forsvarsspiller fikk klarert unna ballen før City-spilleren fikk avsluttet.

Stoke-spillerne var svært misfornøyd med at Sterling hadde tatt ballen etter droppen, og det oppsto tumulter på banen.

Konkurrenten sparket manageren

Samtidig som Stoke og Manchester City var i aksjon, valgte en av hjemmelagets nedrykksrivaler å kvitte seg med manageren.

Southampton er som Stoke inne i en dårlig periode og ligger på 17.-plass, bare ett poeng over nedrykksstreken. Lørdag tapte de 3–0 mot Newcastle, noe som ble den siste dråpen for klubbens styre. Forrige seier kom for over én måned siden, og tilliten til Mauricio Pellegrino var over.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!