LEKEN: David Silva var i strålende spillehumør mot Fulham og scoret like mange mål som han har gjort i løpet av de 39 foregående ligakampene. Her chipper han inn sitt og Citys andre mål for dagen. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
LEKEN: David Silva var i strålende spillehumør mot Fulham og scoret like mange mål som han har gjort i løpet av de 39 foregående ligakampene. Her chipper han inn sitt og Citys andre mål for dagen. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Silva herjet med ufarlige Fulham

City legger press på United.

Manchester City - Fulham 2-0

(Dagbladet): Manchester City har ikke råd til mange feilskjær i tittelkampen, i hvert fall ikke hjemme mot et lag som Fulham.

Men Roberto Mancini slapp å bite negler i det som ble en særdeles komfortabel 2-0-seier, der David Silva sendte City i ledelsen allerede etter halvannet minutt.

Samme mann trygget ledelsen med en delikat chip over Mark Schwarzer etter 69 minutter. Faktisk burde den teknisk briljante spanjolen gått hjem med hattrick og matchballen under armen, men alene med Fulham-keeperen satte han ballen noen centimeter på feil side av stolpen.

Ifølge TV 2-kommentator Kasper Wikestad scoret uansett Silva like mange mål som han har gjort i de foregående 39 ligakampene - og da har det definitivt vært en god dag på jobben.

Fulham hadde fryktelig lite å by på og skapte i beste fall én målsjanse gjennom 90 minutter. Den kom da Steve Sidwell raget høyest på et innlegg fra Damien Duff like før pause, men midtbanekrigeren traff ballen med skulderen fra god posisjon, og ballen trillet utenfor.

Gjestene hadde ikke et eneste skudd på mål i løpet av kampen - City hadde 11. Totalt vant de lyseblå skuddstatistikken 20-3.

City vant uten å gå høyere enn andregiret og legger press på byrival United, som møter Tottenham i en vrien bortekamp i morgen. Avstanden opp til de røde djevlene er før den kampen på fire poeng.

1-0: Silva var først på returen fra Dzekos skudd. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
1-0: Silva var først på returen fra Dzekos skudd. Foto: REUTERS/Nigel Roddis Vis mer