- SNART CITYKLAR: Davild Silva blir å se i Premier League til høsten. For nyrike Manchester City. Foto: Reuters
- SNART CITYKLAR: Davild Silva blir å se i Premier League til høsten. For nyrike Manchester City. Foto: ReutersVis mer

Silva nærmest klar for ManCity

Valencia og Manchester City er enige om en overgangssum på 270 millioner kroner for David Silva. Ukelønn: 1,5 mill.

||| (Dagbladet): Valencia er i store økonomiske vanskeligheter og har allerede solgt stjernespiss David Villa til Barcelona for 40 millioner euro denne sommeren.

Nå er nestemann klar for avgang, nemlig David Silva - også han spansk landslagsspiller.

Chelsea og Real Madrid har lenge vært interessert i venstrekanten, men Valencias prislapp har holdt dem unna. Nå har imidlertid Manchester City lagt 29 millioner pund på bordet - 275 millioner kroner - og klubbene er enige, melder Daily Mail.

City er også iferd med å sluttføre en overgang for Barcelonas Yaya Toure (27). Prislappen her er «kun» 27 millioner pund, ifølge ikke alltid etterettelige goal.com. Barca har med dette ryddet plass på midtbanen for en retur for Cesc Fabregas til Barca, noe som er sommerens store overgangsmål for den spanske giganten.

Dermed blir det en nykomponert City-midtbane neste sesong, der førsterekka vil inneholde David Silva, Gareth Barry, Yaya Toure og James Milner, hvis City lurer ham over fra Aston Villa før overgangsvinduet stenger.

Manchester City misset Champions League-plassen sist sesong, men verdens rikeste klubb fortsetter å bruke penger. Målet for neste sesong er å blande seg inn i tittelkampen i England.

Lønna er ikke dårlig for spillere i Manchester City. Tilbudet til Silva skal ligge på 160 000 pund i uka, eller omlag 1,5 millioner kroner.