Silva vraket som kaptein på Arsenal.com

- Wenger kunne snakket med meg.

(Dagbladet.no): Gilberto Silva vikarierte som Arsenal-kaptein under Thierry Henrys skadeavbrekk sist sesong. Nå regnet Silva med å overta armbindet på fast basis.

Helt til han leste på Arsenals nettside at klubbens franske manager Arsene Wenger i stedet hadde valgt sin landsmann William Gallas, som kom fra Chelsea for et år siden.

- Selvsagt var jeg overrasket, for jeg var kaptein hele forrige sesong da Henry ikke spilte, og etter at han flyttet til Barcelona trodde jeg naturligvis at det var min tur, sier Gilberto Silva til Daily Star ifølge nyhetsbyrået PA.

- Hadde tid til å snakke

Brasilianeren er klar på at det selvsagt er manageren som bestemmer, og at han fortsatt vil gjøre sitt beste for klubben. Men han er ikke så imponert over måten han fikk vite om kapteinsvalget på.

- Jeg var overrasket over at han ikke snakket med meg om beslutningen sin. Han hadde tid til det, fordi jeg var på treningsfeltet før det ble gjort offentlig kjent, sier Silva som fikk ekstra ferie etter Copa America-seieren med Brasil.

- Han sa ingenting til meg, og jeg fant det først ut den kvelden jeg så det på Arsenals nettside. Jeg var ikke irritert over å ikke bli kaptein, men jeg ble irritert over måten jeg fikk vite om det, sier Silva.

Vil ha kaptein i forsvaret

DÅRLIG NETTKJENNING: Gilberto Silva fant ut at han ikke fikk fornyet tillit som kaptein da han leste denne meldingen (innfelt) på Arsenals hjemmeside. Han ville heller hatt muntlig beskjed fra sjefen. Foto: AFP/Scanpix. Faksimile: Arsenal.com
DÅRLIG NETTKJENNING: Gilberto Silva fant ut at han ikke fikk fornyet tillit som kaptein da han leste denne meldingen (innfelt) på Arsenals hjemmeside. Han ville heller hatt muntlig beskjed fra sjefen. Foto: AFP/Scanpix. Faksimile: Arsenal.com Vis mer

Gilberto Silva er i stedet utnevnt til visekaptein sammen med Kolo Toure.

Wenger forklarer valget med at han mener midtstopperplassen er best egnet for å lede laget på banen, og at Gallas er den mest rutinerte forsvarsspilleren hans.

- Samtidig ønsker jeg at alle disse erfarne spillerne, sammen med Jens Lehmann, skal involvere seg utenfor banen. Spillere som Jens og Gilberto kan fylle rollen som klubbkaptein. De kan ha en veldig sterk mental påvirkningskraft på laget. Jeg ønsker at de skal ta det ansvaret, sier Wenger i pressemeldingen som Gilberto Silva altså leste.