Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Silvinho sikret uavgjort for Arsenal

Silvinho var kampens store spiller med en scoring og en målgivende pasning, da Arsenal hentet opp Chelseas 2-0 ledelse i sluttminuttene. I Coventry vant Newcastle 2-0, og klatret med det helt til topps i Premier League. Dagbladet.no fulgte alle kveldens kamper direkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea så lenge ut til å ha full kontroll i lokaloppgjøret mot Arsenal på Stamford Bridge. Hjemmelaget dominerte første omgang og Jimmy Floyd Hasselbaink sørget for ledelse ved pause, da han plukket opp ballen like utenfor 16-meteren og knallet ballen ned i venstre hjørnet for David Seaman.

Vel kvarteret ut i andre omgang var det klart for 2-0 til Chelsea etter et prakktfullt angrep. Frank Lebouefs frispark ble brystet ned av Gustavo Poyet til Zola som på hel volley plasserte ballen ned i lengste hjørnet.

Strålende Silvinho

Det burde ha vært nok for Chelsea, som også kunne ha punktert kampen ti minutter før slutt da Hasselbaink traff stolpen. To minutter senere var det imidlertid klart for redusering da brasilianske Silvinho fant Thierry Henry med en nydelig stikkball. Alene med keeper Cudcidini gjorde franskmannen ingen feil, og plasserte ballen iskaldt i hjørnet.

Scoringen så ut til å tenne Arsenal som avsluttet kampen med fire spisser, etter innbyttene av Dennis Bergkamp og debutant Sylvain Wiltord. Det var likevel forsvarsspiller Silvinho som fikk æren av å utlikne. En svak klarering fra Chelsea ble plukket opp av venstrebacken som dundret ballen opp i venstre kryss - ikke helt ulikt hva hans forgjenger i Arsenal-drakta Nigel Winterburn har gjort ved flere anledninger.

Dermed fikk ikke Chelsea den revansjen de hadde håpet på fra fjorårssesongen, da Arsenal snudde 0-2 til 3-2 i sluttminuttene etter hat-trick av Kanu. Chelsea står dermed uten ligaseier mot Arsenal siden november 1995.

Newcastle til topps

Ellers i England benyttet Newcastle sjansen til å klatre helt til topps på tabellen. Scoringer av Alan Shearer og Kevin Gallacher var mer enn nok til å hamle opp med et svakt Coventry lag som med seier også ville klatret til topps på tabellen. Shearers scoring var for øvrig hans 200. seriemål på 375 kamper.

I Liverpool var hjemmelaget helt overlegne mot Aston Villa, og et hat-trick fra Michael Owen sørget for 3-1 til de røde. Derby sto for rundes kanskje største prestasjon da de vendte 0-3 til 3-3 i løpet av 25 minutter etter to mål av stortalentet Malcolm Christie. I de øvrige kampene vant Leicester 2-1 over Ipswich etter mål av Akinbiyi, Elliot og Magilton, mens Jonathan Johansson og Marian Pahars sørget for poengdeling 1-1 mellom Charlton og Southampton.

NEWCASTLE VANT: Craig Bellamy (venstre) skjermer ballen fra Newcastles Arron Hughes.
EKSTATISK: Arsenals Silvinho (knestående) feirer med Dennis Bergkamp og Thierry Henry (bak) etter å ha skåret mot Chelsea.