- CIAO: AC Milans kontroversielle eier Silvio Berlusconi kan være i ferd med å selge AC Milan, som han har hatt kontroll over helt siden 1986. Foto: REUTERS / Alessandro Bianchi / NTB Scanpix
- CIAO: AC Milans kontroversielle eier Silvio Berlusconi kan være i ferd med å selge AC Milan, som han har hatt kontroll over helt siden 1986. Foto: REUTERS / Alessandro Bianchi / NTB ScanpixVis mer

Silvio Berlusconi i ferd med å selge AC Milan: - Kan ikke bli verre nå

- Måtte nesten komme.

(Dagbladet): Det går mot et skifte av eierskap i den italienske storklubben AC Milan. Thailandske Bee Taechaubol skal ha ankommet Milano for å forhandle med Silvio Berlusconi angående et oppkjøp. Prisen er ventet på ligge på omtrent 8,5 milliarder kroner.

Den skandaleomsuste tidligere statsministeren og mediemagnat Silvio Berlusconi har eid klubben siden 1986. Tiden har vært preget av oppturer og nedturer, men flest av førstnevnte:

Siden 1986 har Milano-klubben vunnet blant annet åtte seriemesterskap, den italienske cupen, den italienske supercupen seks ganger, og respektable fem Champions League-trofeer.

Men nå peker pila nedover for laget med den stolte historien.

Ser positivt på det Adnan Karalic, som er president i AC Milans norske supporterklubb, er litt todelt i meningen om et eierskifte. Men han velger å se positivt på det. Da legger han til grunn klubbens nedadpekende kurve de siste årene.

- Det måtte nesten komme om vi ser på Milan de siste sesongene, sier han til Dagbladet.

- Etter salgene av våre beste spillere, Zlatan Ibrahimovic og Thiago Silva, har det bare gått en vei for Milan, en vei ingen Milan-supportere egentlig kunne drømt om. At en av de mestvinnende klubbene skulle synke så lavt er trist, uforståelig og ikke minst svært bekymrende. Om jeg er mest positiv eller negativ, så velger jeg å se positivt dersom klubben blir solgt, stort verre kan det dessverre ikke bli her.

Berlusconi med siste ord Han sier likevel at det er en kjent sak at Berlusconi har det siste ordet når det kommer til de store beslutningene. Uansett har den tidligere statsministeren i Italia tilført klubben litt av en merittliste under hans ledelse, og for det vil fansen være takknemlig.

- Når det gjelder rollen hans i klubben har han stor, stor makt, og det meste skal gjennom sjefen selv før noe gjennomføres. Da tenker jeg på salg og kjøp av spillere og alt annet. Berlusconi har det siste ordet, for å si det sånn, sier Karalic.

I TRØBBEL: Her prøver tidligere Manchester City-spiller Nigel de Jong seg på en spektakulær volley mot erkerival Inter tidligere i april, men ellers har det ikke vært mye spektakulært over AC Milan denne sesongen. Foto: AP / Antonio Calanni / NTB Scanpix
I TRØBBEL: Her prøver tidligere Manchester City-spiller Nigel de Jong seg på en spektakulær volley mot erkerival Inter tidligere i april, men ellers har det ikke vært mye spektakulært over AC Milan denne sesongen. Foto: AP / Antonio Calanni / NTB Scanpix Vis mer

- Man kan si mye om Silvio Berlusconi, men jeg som Milan-supporter kommer alltid til å være stolt og takknemlig for det presidenten har gjort for Milan etter at han tok over i 1986. Fansen hadde ikke vært så kravstor hadde det ikke vært for ham. Vi er vant til å vinne trofeer og være blant de beste i Europa.

- Gjør et eierskifte deg positiv til at Milan kan reise kjerringa neste sesong?

-Det kommer helt an på, men jeg tror det vil ta litt tid før Milan blir blant de tre beste i Serie A. Det skal mer til enn en rik eier. Men at det vil bli bedre, er jeg helt overbevist om.

• Seks runder før slutt i Serie A ligger Milan på 10. plass, håpløse 30 poeng (!) bak ledende Juventus.

MILAN-SUPPORTER: Adnan Karalic er president i AC Milans norske supporterklubb. Her sammen med Barbara Berlusconi, Silvio Berlusconis datter. Hun er visepresident i klubben. Foto: Privat
MILAN-SUPPORTER: Adnan Karalic er president i AC Milans norske supporterklubb. Her sammen med Barbara Berlusconi, Silvio Berlusconis datter. Hun er visepresident i klubben. Foto: Privat Vis mer