Simao spiller ikke mot Norge

- Et symbol på det portugisiske landslaget, sier presidenten.

SCORET I VM: Simao puttet mot Nord-Korea i VM. Nå har han bestemt seg for å legge opp som landslagsspiller. Foto: REUTERS
SCORET I VM: Simao puttet mot Nord-Korea i VM. Nå har han bestemt seg for å legge opp som landslagsspiller. Foto: REUTERSVis mer

||| Norge kommer ikke til å møte Atletico Madrid-vingen Simao i EM-kvalifiseringen. Portugiseren er ferdig med landslagsfotball.

Likevel blir det norsk motstand for ham den kommende tiden. Atlético Madrid er i gruppe med Rosenborg i europaligaen.

Nyheten om at han ikke vil spille mer for landslaget, slapp han i et brev fotballforbundet i landet nå har offentliggjort.

- Etter en lang tenkeperiode tror jeg tiden er inne til å avslutte min internasjonale karriere og gi plass til nye spillere, skriver 30-åringen.

Simao har spilt for Sporting, Barcelona og Benfica før han kom til Atletico. Han var med i Portugal-laget som vant G16-EM i 1996, og han var i troppen da det ble EM-sølv på hjemmebane i 2004.

Simao spilte fire kamper i årets VM-sluttspill og scoret da Nord-Korea ble knust 7-0. Fotballpresident Gilberto Madail er trist over avgjørelsen, men sier han aksepterer den.

- For sitt store talent og større ønske om å representere landet sitt på en best mulig måte, har Simao alltid vært og kommer alltid til å være et symbol for landslaget, sier Madail.

Portugal møter Norge på Ullevaal 7. september.

(NTB)