FÅR SJANSEN IGJEN: Simen Agdestein var lenge Norges beste ssjakkspiller. Nå skal han møte de beste i verden i Norway Chess.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FÅR SJANSEN IGJEN: Simen Agdestein var lenge Norges beste ssjakkspiller. Nå skal han møte de beste i verden i Norway Chess. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Simen Agdestein skal møte Magnus Carlsen i Norway Chess

Vant kvalik i dag.

Simen Agdestein slo Jon Ludvig Hammer i kampen om den siste ledige plassen i storturneringen Norway Chess i dag, hvor verdens beste sjakkspillere skal delta.

De to norske stormesterne gjorde opp seg imellom over seks partier med hurtigsjakk fordelt på to dager. I det femte partiet avgjorde Agdestein kampen etter remis. Han vant med 3,5 poeng mot Hammers 1,5.

- I Norway Chess kommer Agdestein til å møte den sterkeste motstanden han noensinne har prøvd seg mot. Samtidig var han en del av verdenseliten for 20 år siden, og jeg tror vi kommer til å se at han er fullt på høyde med dagens verdenselite, sier kommunikasjonssjef i Norges Sjakkforbund Gisle Bjugn.

Verdensmester Magnus Carlsen, som endte på 2.-plass i turneringen i fjor, er den andre nordmannen som deltar. Ellers står blant andre Vladimir Kramnik og Veselin Topalov på deltakerlisten.

Turneringen arrangeres fra 2. til 13. juni i Stavanger.

(NTB)