- Simen er den komplette allrounderen

Sprinttreneren skryter av Tour-leder Østensen.

(Dagbladet.no): Det meste gikk Norges vei på søndagens herresprint i Tour de Ski.

Simen Østensen og Tor Arne Hetland ble henholdsvis nummer to og tre, og førstnevnte overtok samtidig sammenlagtledelsen fra Lukas Bauer.

I år som i fjor kan Simen Østensen ikle seg den gyldne ledertrøya i Touren, og samtidig høster Fossum-løperen rikelig med ros fra sprinttrener Ulf Morten Aune.

– Simen er den komplette allrounderen. Han er bra teknisk på ski, og han har i tillegg farten som passer for moderne langrenn. Dessuten har han det viktige taktomslaget, sier Aune til NTB.

Og det er ikke bare det skitekniske som gjør Østensen til en potensiell Tour-vinner ifølge Aune. Også den mentale biten er på plass.

– Han kan virke stille og rolig, men biter fra seg om det trengs. Skinnet bedrar. Det ser vi når han går skirenn, utdypet Aune.

Utnyttet favoritt-feil

Sterke sammenlagtkandidater som Lukas Bauer, Axel Teichmann og Tobias Angerer røk ut allerede i prologen og gikk dermed glipp av verdifulle bonussekunder, mens samtlige norske med unntak av Odd-Bjørn Hjelmeset tok seg videre. 

I TET: I fjor var Simen Østensen den store norske overraskelsen i Tour de Ski, da han kom fra intet og ble nummer tre. Nå er han på god vei til å gjenta bedriften. Foto: SCANPIX
I TET: I fjor var Simen Østensen den store norske overraskelsen i Tour de Ski, da han kom fra intet og ble nummer tre. Nå er han på god vei til å gjenta bedriften. Foto: SCANPIX Vis mer

Tor Arne Hetland, Simen Østensen og Petter Northug gikk hele veien til finalen.

Der var russiske Nikolay Morilov raskest, men tre tideler bak fulgte Østensen, som sikret seg andreplassen foran Tor Arne Hetland. Northug måtte nøye seg med femteplass.

Østensen jublet da han krysset målstreken, med god grunn: Andreplassen fører ham til topps i sammendraget, 12 sekunder foran Lukas Bauer. Bak der igjen følger Tor Arne Hetland, 14,9 sekunder bak.

Petter Northug virket sterk i de innledende finalerundene, men trenger ikke deppe altfor mye over femteplassen. Han er på 5. plass i sammendraget, 15 sekunder bak Østensen.

Øvrige norske plasseringer: 16) John Kristian Dahl, 18) Eldar Rønning, 28) Jens Arne Svartedal, 35) Odd-Bjørn Hjelmeset.

- Simen er den komplette allrounderen